Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 8e8531
Foto: Wil Feijen

Ijsfeest Son en Breugel was een mooi feestje

Son en Breugel - Het IJsfeest 2018-2019 is het beste verlopen van de afgelopen jaren. Na een financieel moeilijk jaar verwacht Stichting IJsfeest deze editie met een goed financieel resultaat af te sluiten. De totale omzet inclusief de horeca is flink toegenomen en de kosten zijn beter beheerst. Daarnaast was het weer beter voor de stookkosten en vielen de feestdagen gunstiger. Wat dit precies betekent voor het resultaat van de stichting wordt later vastgesteld.

Naast de financiële vooruitgang kan het IJsfeest terugkijken op een grote groep schaatsers en bezoekers van de horeca. Drieënhalve week hebben heel veel kinderen en volwassenen de ijzers onder gebonden. Naast een paar honderd passe-partout houders zijn er duizenden toegangskaartjes verkocht. En dat was terug te zien op de drukbezochte ijsbaan.

De horeca werd voor het eerst helemaal door de stichting uitgebaat. Met onder meer een eigen vergunning, inkoop en volledige exploitatie van de bar en keuken. Omdat het team van de horeca hun zaakjes goed voor elkaar had was het prettig verblijven in het paviljoen. Het was er gezellig en warm aangekleed, en er heerste continu een hele fijne sfeer. En dat nodigde mensen weer uit om terug te komen.

Samenwerking
Ook was er een gevarieerd programma in en om de horeca. Zo werd er samengewerkt met onder meer Ons Dorp Live, de SantaRun en Snow Radio. Daarnaast bleken sommige evenementen een enorme hit zoals de Amsterdamse Avond, het optreden van Old Grey & Restless en de pubquiz. Hiervan zullen we zeker dingen terugzien op de volgende editie van het IJsfeest. Het BierPulCurlen blijkt toch echt een even groot succes te zijn als een goede carnavalsdag. Wat een feest!

De Curlingbaan waar het spel IJsstockschieten gespeeld kon worden heeft bewezen dat het een toegevoegde waarde voor het evenement is. Iedereen die niet kan of wil schaatsen kan zo toch deelnemen aan het IJsfeest. Hoewel de baan nog wat bekendheid moet krijgen in het dorp zijn er diverse bedrijven en vriendengroepen geweest die met elkaar de strijd zijn aangegaan. Iedereen vond het leuk om te spelen en je zag mensen ook terugkomen met familie of een vriendengroep als ze eerst met het bedrijf waren komen spelen.

Vrijwilligers
Het bestuur prijst zich ook gelukkig met een hogere tevredenheid bij een groeiende groep vrijwilligers. En dat is niet voor niets. Stichting IJsfeest doet heel veel om het werk en de werkomgeving aangenaam te maken. Zo was er bijvoorbeeld buiten een extra tentluifel aangebracht zodat vrijwilligers van de toegangscontrole bij regen toch droog konden staan. Daarnaast was de ruimte voor de kaartverkoop en schaatsverhuur anders ingericht zodat men meer betrokken was bij het schaatsen en de horeca. Ook was deze tent nu verwarmd.

Wat enorm gewaardeerd werd is het Vrijwilliger Curling Toernooi waar alle vrijwilligers voor uitgenodigd waren. Het was heel gezellig en men werd ook nog eens goed in de watten gelegd. Zo was er een Grieks buffet verzorgd door restaurant Mykonos en ook voor een drankje werd gezorgd. Uiteindelijk gingen de deelnemers van het winnende team naar huis met een leuke cadeaubon. Het bestuur heeft veel complimenten over dit initiatief binnengekregen.

Inmiddels heeft het IJsfeest een kleine 100 bedrijven die de stichting financieel steunen. Dat is heel veel en toch leeft de ambitie bij het bestuur deze groep nog flink groter te maken. Dat is nodig om de komende jaren aan voldoende Eigen Vermogen te bouwen waardoor het IJsfeest toekomstbestendig wordt en een financieel slechter jaar niet direct het voortbestaan bedreigd.

De volgende editie van het IJsfeest is de 10e keer dat het in ons dorp georganiseerd wordt. Met elkaar gaan we ervoor zorgen dat dit een onvergetelijke jaargang wordt en dat het IJsfeest nog meer 'de ontmoetingsplaats wordt voor de gemeenschap van Son en Breugel'!

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>