Roy van Lieshout
Roy van Lieshout Foto: Ingezonden

Wedstrijdverslag SBC7 - Wilhelmina Boys 4

Sport

Voor iedereen die (mooi) voetbal een warm hart toedraagt was 3 september 2023 een heugelijke dag. Trouwe fans, voetballiefhebbers en lokale cougars konden – na maandenlang verstoken te zijn geweest van spectaculair voetbal, onevenaarbare content en gezellige tientjes – hun Oranje-Zwarte gladiatoren weer in levenden lijve aan het werk zien. En het vaandelelftal van de derde helft stelt nimmer teleur.

Een heuse bekerkraker tegen Wilhelmina Boys 4 stond op het programma. Nadat de wedstrijd op verzoek van de tegenstander enige tijd later van start ging – in ruil voor een bladje bier verkopen we onze eigen moeders nog – schoot het Zevende uit de startblokken. Anderhalve training in de benen bleek ruimschoots genoeg om de ingesleten automatismen af te stoffen en aan het werk te zetten.

Het elftal combineerde er lustig op los en keek al gauw tegen een comfortabele 2-0 voorsprong aan. Een onachtzaam moment op het middenveld (2-1) en het jeugdig enthousiasme van keeper R. van Lieshout (rode kaart) hadden een forse wijziging van het strijdplan tot gevolg. De bus parkeren en op goede hoop eilandspits M. Vernie wegsturen werd het devies voor de tweede helft.

Met verve wist het elftal ook deze spelopvatting tot in perfectie uit te voeren. Met amper reservespelers op de bank en bijna een uur met 10 man werd er voor iedere centimeter gestreden en liep het elftal uit naar een 4-2 eindstand. Een moegestreden Zevende kon welverdiend de vloeibare excuses van de keeper (zie foto) in ontvangst nemen. Smet op de dag was de teamgenoot (naam bij redactie bekend) die het nodig vond om tegen de afspraken in een penalty- èn de aanvoerdersband op te eisen. Een passende straf zal volgen.

De derde helft werd begeleid door een aangenaam zonnetje en werd op diverse locaties afgewerkt, van Sportpark Schuttersheide tot aan de tennisvereniging. We verwelkomen onze trouwe supporters graag volgende week zondag om 10:00 op Sportpark Bokt, waar direct plaatsing voor de volgende bekerronde veiliggesteld kan worden.

Zeven is leven!