Helmie van Haren
Helmie van Haren Foto: Minneboo Fotografie / Nicole Minneboo

Helmie neemt afscheid van haar werk en dus van MadeLief

Algemeen

Son en Breugel - Helmie van Haren heeft haar hart en ziel gewijd aan haar werk als huishoudelijk medewerkster bij Bijna Thuis Huis MadeLief. Het begon allemaal in augustus 2010, toen ze werd uitgenodigd voor een gesprek door de coördinator Titia. Hoewel ze aanvankelijk wat terughoudend was, besloot ze de uitdaging aan te gaan. Langzaam maar zeker verdween de angst en begon ze haar werk met een nieuwe blik te bekijken, geholpen door haar groeiende levenservaring.

Redactie: Adrie Neervoort

Met de bewoners van het Bijna Thuis Huis ontwikkelde Helmie een speciale band. Ze voelt intuïtief aan hoe ze met hen moet omgaan, of het nu gaat om een praatje maken of een andere vorm van ondersteuning bieden. Het zijn de kleine gebaren die het verschil maken, zoals het schenken van een vaasje met bloemen uit de tuin van het huis, wat de bewoners vaak blij maakt.

Een bijzondere herinnering die Helmie koestert, is een gesprek dat ze had met een bewoonster in december 2022. “Een bewoonster vroeg aan mij om bij haar te komen zitten. Ze vroeg mij of ik morgen moest werken. Ik zei dat ik vrij was. Ze vertelde dat morgen euthanasie bij haar zou worden toegepast. Ze wilde geen narigheid en pijn meer. Ik wilde haar een hand geven, maar ze zei: ‘Ik ga staan en geef je een knuffel.’ Toen vertelde ik haar dat morgen de verjaardag is van mijn dochter. Zo heb ik elk jaar een herinnering aan die bewoonster.”

Als Helmie de planten water geeft, herinnert een eenvoudige gieter volgens haar aan het gevoel van thuis dat ze bij MadeLief heeft gevonden. Na meer dan 10 jaar toegewijd werk bereikt Helmie nu de pensioengerechtigde leeftijd en neemt ze afscheid van haar rol. Ze is dankbaar voor alles wat ze heeft geleerd en voor de steun van haar collega’s en het team van MadeLief, waar ze altijd op kon rekenen.

Nu Helmie vertrekt is het Bijna Thuis Huis op zoek naar een opvolger voor Helmie, een opvolger die goed begeleid zal worden, want zegt Helmie: “Ik heb veel geleerd en kon altijd terugvallen op ons geweldig MadeLief-team van coördinatoren en vrijwilligers en zorgprofessionals.”

Dus wil jij de opvolger als huishoudelijk medewerkster bij het Bijna Thuis Huis zijn?
Stuur dan een mail naar bthsonenbreugel@gmail.com.