vv Nijnsel
vv Nijnsel Foto: Ingezonden

Hoppenbrouwers held van vv Nijnsel

Sport

Hij speelde tot nu toe een redelijk onopvallend seizoen, aanvaller Rens Hoppenbrouwers. Afgelopen jaar was hij nog topscorer van de geelblauwe brigade. Maar dit seizoen is alles anders, ofwel, zoals clubwatcher Van Heesch het zo treffend verwoordde: ‘Van de zwakste vierde klasse naar de sterkste derde klasse.’

Gastredacteur: Lambert Verhoeven

De gasten van het Eindhovense Gestel begonnen voortvarend aan de wedstrijd; zij zetten meteen druk, combineerden er lustig op los en vonden makkelijk een medespeler. Het spel werd breed gehouden en de gastheren konden aanvankelijk niet veel meer dan achter de deur dicht proberen te houden. In de 18e minuut de eerste serieuze tegenstoot van Nijnsel die meteen gevaarlijk was en een zeer serieuze kans opleverde, totdat tot afgrijzen van alles wat geel en blauw was de vlag omhoog ging.

Amper vijf minuten later een doelpunt aan de andere kant, en daar werd wel naar het midden gewezen: een schot tegen de paal dat door een alert reagerende aanvaller van Gestel alsnog werd binnen gewerkt. Doelman Dortmans liet iets te lang en iets te luidruchtig zijn ongenoegen blijken en dat leverde hem een gele prent op (en een ‘tikkie’ van de penningmeester à raison van 18,30 euro, maar dat terzijde). In de 25e minuut opnieuw een loei van een kans voor de thuisclub, maar zolang de bal niet over de doellijn is, valt er niets te juichen. Er volgden nog wat corners, maar aan de ruststand van 0-1 kon niet meer worden getornd.

Tweede helft
Na de iets te zoete ranja kwam Nijnsel gedreven uit de kleedlokalen. Ofschoon het nog lang geen Pinksteren is leek de thuisclub de geest te krijgen en dat leverde na vijf minuten al de gelijkmaker op van Rens Hoppenbrouwers na een fraai genomen vrije trap. En onthoud die naam! Het werd vervolgens allemaal wat onvriendelijker en fysieker. Ik keek nog even op de spelerslijst of daar niet ergens de naam van Theo Maassen tussen stond, maar ik kon hem niet vinden. Drie minuten later zeeg een Nijnselnaar dankzij een forse duw neer in de zestien. Iedereen met een geelblauw hart wilde het leer op de stip, behalve de leidsman, en die beslist uiteindelijk.

Het was uitstel van executie, want twee minuten later een verscholen schot van opnieuw Rens Hoppenbrouwers in de rechterhoek, waar de keeper zich lelijk op verkeek; en de voorsprong was een feit. In de 68e minuut een mooie, lange bal van achteruit die door, hoe raad je het, Rens Hoppenbrouwers op waarde werd geschat en die de luid bejubelde 3-1 op het scorebord bracht; euforisch... De bezoekers raakten licht geïrriteerd door het scoreverloop en dat resulteerde nog in twee rode kaarten (plus 2x 32,30 euro).

Er waren nog wel wat doelrijpe kansen voor Nijnsel nu er nog meer ruimte kwam, maar dat leverde geen wijziging meer op in de stand: 3-1 winst tegen de nummer twee van de ranglijst. En ook de SBC-supporters gingen zeer tevreden naar huis.

Aanstaande zondag de uitwedstrijd tegen Beerse Boys dat destijds in Nijnsel de thuisploeg alle hoeken van het veld liet zien en inmiddels Gestel op één punt is genaderd; dat schreeuwt welhaast om revanche...