Nijnsel tegen RWV
Nijnsel tegen RWV Foto: Ingezonden

Nijnsel verdubbelt puntentotaal

Sport Sport

Nijnsel speelde niet lang na de oorlog tegen Rot Weiss Essen. Afgelopen zondag ontving het Rot Weiss Veldhoven. De bezoekers daalden afgelopen seizoen een trapje terwijl de gastheren juist een stapje hoger deden. Beide teams bezetten momenteel een positie in het rechterrijtje en waren tot nu toe niet in staat om potten te breken.

Voor Nijnsel zaak om zeker niet te verliezen, anders gaat de rode lantaarn nog wat feller branden. Beetje aftasten in de beginfase, weinig sprankeling. Na het halfuur twee noodzakelijke handelingen van keeper Youri Dortmans. Het eerste gevaar loste hij op met zijn knie en twee minuten later een katachtige redding. Hij hield de gastheren op de been. In de 35e minuut was het druk in de Veldhovense zestien en dat leidde tot een ongeoorloofde actie van een verdediger. De scheids stond er met zijn Osse neus bovenop en wees vervolgens resoluut naar de stip. Stefan Hulsen hield het kale hoofd koel en schoot gedecideerd raak; 1-0. Net voor de rust een buitenspel goal van de bezoekers, opluchting in het geelblauwe kamp. Op naar de ranja.

Drie minuten na de rust weer een strafschop en nu in het voordeel van de Veldhovense brigade. Slecht ingeschoten en uitstekend gepakt door de Nijnselse goalie. In de 59e minuut viel dan toch de gelijkmaker. Keeper Dortmans kreeg een schot niet goed onder controle en de bal passeerde meedogenloos de doellijn, 1-1. Dus opnieuw beginnen voor Nijnsel. De gelijkmaker gaf echter de Veldhovense burger moed en de bezoekers waren dan ook vaak op de Nijnselse helft te vinden. Het is al eerder gezegd, de Nijnselse verdediging is op dit moment het sterkste deel van het team. De laatste tien minuten waren voor Nijnsel, de honger naar de eerste drie wedstrijdpunten was erg groot. Af en toe wat schiettentmomenten in de Veldhovense zestien of net daar buiten maar met enig kunst en vliegwerk hielden de gasten toch stand. Uiteindelijk waren zij het meeste gebaat bij het gelijkespel en blijft het verschil met staartploeg Nijnsel vier punten. Kortom, de uitslag was een juiste afspiegeling van het vertoonde spel dat vandaag aan beide kanten meer goede wil dan kwaliteit tentoonspreidde.

Komende zondag gaat Nijnsel op bezoek bij het Bestse Wilhelmina Boys, een oude bekende. Ook deze ploeg zit niet bepaald in een goede fase zodat de bezoekers zich alles behalve kansloos hoeven te wanen.