RPC-Nijnsel
RPC-Nijnsel Foto: Ingezonden

Nijnsel weert zich kranig

Sport sport

Son en Breugel - Maar dat levert niet altijd wedstrijdpunten op. Begin vorig seizoen bracht het blessurespook een bezoek aan sportpark Den Eimert. We ontvingen haar met alle egards, achteraf bezien misschien wel met te veel. Want zij is sindsdien niet meer vertrokken…

Op naar kampioenskandidaat RPC in het Eindhovense Stratum. Twee jaar geleden deden we dat ook. De gastheren stonden toen onder leiding van Nijnselaar Ruud van der Rijt en konden bij winst de kampioensvaan hijsen. En dat geschiedde ook. De secretaris denkt nog steeds met plezier maar ook met enige hoofdpijnflarden aan het kampioensfeest waar… Nijnsel de scepter zwaaide. ‘Die kleine broer van onze trainer stond op het biljart te dansen.’ Net of ons dat vreemd voorkwam. Niet dus. ‘Ik heb onze kantine nog nooit zo laat gesloten en Ruud nog een beetje naar de uitgang van het sportpark begeleid. Geweldige gozer aan wie we nog steeds met plezier terugdenken.’

De thuisclub nam al snel het initiatief, makkelijk combinerend. Maar de geelblauwe verdediging stond pal, vaak met wat hangen en wurgen, maar het was even niet anders. En dan loeren op de counter. En met succes! In de veertiende minuut een uitbraak, een strakke pass en Rick van der Vleuten schoof de bal koelbloedig in de hoek; 0-1. En daarmee haalden de gasten ook de thee. Na de pauze eenzelfde spelbeeld, RPC zette veel druk en ging gretig op zoek naar de voor hen noodzakelijke en begeerde gelijkmaker. Die viel in de 56e minuut. Een Nijnselse verdediger werd met een klein zetje uit balans gebracht, geen fluitsignaal en de bal verdween achter de opnieuw betrouwbare doelman Dortmans die het behoorlijk druk had en dat ook nog eens met een paar gekneusde vingers. Hij houdt de naar zijn debuut hunkerende Pinda naar het schijnt voorlopig nog even op de bank. Tien minuten later een strakke kopbal die de bejubelde voorsprong voor de thuisploeg opleverde, niet onverdiend. In de 72e minuut stormde ‘Zut’ zoals hij alleen dat kan op links en liet iedereen zijn Dontese hielen zien. Had een doelpunt verdiend maar de afwerking schoot te kort. En dus werd er door een hard werkend Nijnsel nog steeds gejaagd op de gelijkmaker. Tot de 90e minuut toen Gakpo, ‘de broer van’ die het nog steeds moeilijk heeft in Liverpool, met een fraaie stift de beslissende 3-1 aantekende. Moegestreden en met opgeheven hoofd verliet Nijnsel de Stratumse arena. Komende zondag is er geen programma, maar de zondag erna staat er al meteen een belangrijke wedstrijd op het menu, Nijnsel tegen DBS. De bezoekers staan nog steeds op nul punten en zullen daar een keer van af willen. En Nijnsel wil graag het zoet van de eerste overwinning proeven en zodoende haar puntentotaal naar vier tillen. Het is dan tevens een Themamiddag, Halloween, op de kaart gezet door korfbal Nijnsel.