Afbeelding
Foto: ingezonden

Wedstrijdverslag Bladella 3 – SBC7

Sport Sport

Afgelopen week keek menig liefhebber van matig vechtvoetbal reikhalzend uit naar het weekend. Op het programma prijkte namelijk een aanlokkelijk affiche. De lokale ploeg in vorm – SBC7 – nam het, na een kwartet van overwinningen, op tegen ongeslagen koploper Bladella 3. Kon het Zevende haar uitstekende vorm verder vormgeven en stunten in Bladel; het dorp dat het gros van haar bekendheid geniet omdat Roy Beerens hier ooit ter aarde werd geworpen.

Het antwoord is nee. En niet omdat het elftal haar best niet deed of omdat er slecht gevoetbald werd; tactische missers van ongekend formaat lagen ten grondslag aan de nipte nederlaag. De trainer van het Zevende koos ervoor niet uit te gaan van eigen kracht, maar om de boel om te sleutelen naar een ongemakkelijke 4-4-2 formatie. Rinus Michels draait zich om in zijn graf.

De Oranje-Zwarten voelden zich duidelijk niet thuis in deze sportieve dwangbuis, hetgeen al vlot resulteerde in een 3-0 achterstand. Er werd ingegrepen door de assistent-trainer c.q. vlagger en al gauw werd er gewisseld en teruggeschakeld naar 4-3-3. Het Zevende knokte zich nog voor rust tot 3-2 en rook bloed. Een onfortuinlijke goal na rust (4-2), een zwaar gegeven gele kaart en wederom de aansluitingstreffer (4-3) vormden het slot van dit spektakelstuk. Gestreden voor wat het waard was, maar de achterstand waar het elftal door haar eigen trainer op was gezet bleek niet meer te repareren.

Zeven is leven!