Ons Dorp Pubkwist XL
Ons Dorp Pubkwist XL Foto: Wil Feijen

Nieuwe editie van Ons Dorp Pubkwist XL

Algemeen

Son en Breugel - De commissie van Ons Dorp Kwist heeft onlangs aangekondigd dat er een nieuwe editie komt van Ons Dorp Pubkwist XL. Op vrijdag 17 mei zal deze plaatsvinden, in de zaal van café-restaurant De Zwaan.

Het team van Ons Dorp Kwist is vorig jaar afgestapt van de traditionele dorpsquiz zoals die jarenlang heeft plaatsgevonden. In oktober 2023 werd als alternatief de eerste editie van Ons Dorp Pubkwist XL georganiseerd. En dit werd een groot succes. In totaal deden 77 teams mee en er werd fanatiek gestreden om de winst. Die avond vonden er niet alleen vragenrondes plaats maar ook enkele tussenrondes, de zogenaamde XL-rondes. We herinneren ons allemaal nog de deelname van Leon Spierings in het pinguïnpak als ‘the masked singer’.

In januari vond de tweede editie van Ons Dorp Pubkwist XL plaats tijdens het Winterevenement bij de ijsbaan. In de Wunderbar was plek voor 50 teams en ook daar werd het een gezellige avond waarbij de teams elkaar weinig ontliepen in het beantwoorden van de vragen.

Op vrijdag 17 mei zullen de drie zalen van café-restaurant De Zwaan weer omgetoverd worden tot één grote quizlocatie. Tijdens deze avond zullen er veel vragen op u worden afgevuurd in verschillende rondes. Dit zijn algemene kennisvragen die gaan over entertainment, sport, geschiedenis, wetenschap, aardrijkskunde, literatuur, etc. Natuurlijk zullen er ook enkele vragen over ons dorp voorbij komen. Ook is er een fotoronde en een muziekronde. Dingen opzoeken is niet toegestaan, het gaat om parate kennis. Maar zoals u inmiddels gewend bent is er meer. Naast de vragenrondes heeft het team van Ons Dorp Kwist weer enkele ludieke rondes bedacht waarin gestreden zal worden om de felbegeerde borrelplanken. En er zullen natuurlijk ook weer enkele mooie prijzen te verdienen zijn voor de top 3 van de avond.

Op 1 april zal de inschrijving geopend worden. Er is plek voor 70 teams, dus vol is vol. Een team bestaat uit maximaal 5 personen, dus minder mag ook. De minimumleeftijd voor deelname is 18 jaar. Mocht het maximumaantal inschrijvingen bereikt zijn, dan plaatst men uw team op de wachtlijst, voor het geval er teams afzeggen. U schrijft uw team in door een e-mail te sturen naar onsdorppubkwist@gmail.com met daarbij ook uw naam en telefoonnummer. En geef ook alvast een leuke teamnaam door. De inschrijver zal als teamcaptain en contactpersoon voor de organisatie beschouwd worden. De namen van de teamleden hoeven niet doorgegeven te worden. Het inschrijfgeld is € 20,- per team. Dit betaalt u op de avond zelf contant bij de ingang van de zaal.

De quiz begint om 20.00 uur. De zaal zal open gaan om 19.15 uur. Na afloop van de quiz en de bekendmaking van de winnaars, rond de klok van 23.00 uur, is er nog voldoende tijd om gezellig na te kletsen in de zaal of het café van De Zwaan. Gedurende de hele avond staat het personeel van De Zwaan voor u klaar om u te voorzien van een drankje en een hapje.

Noteer de datum in uw agenda en schrijf u vanaf 1 april in met uw team. Houd de komende tijd de sociale media en de lokale media in de gaten voor meer informatie.