Afbeelding

Kiki Hensen uit Son en Breugel strijdt voor plek in de finale van Kookstrijd

Algemeen

De week van 21 t/m 25 maart 2016 stond in het teken van de 2e Strijdronde van Kookstrijd 2016. In de keukens van diverse restaurants in regio Eindhoven, streden 21 Kookstrijders voor een plek in de Finalestrijd.

De finalisten zijn inmiddels bekend en zij tonen hun kookkunsten op maandag 11 april in de keukens van Sligro Eindhoven. Een jury van deskundigen zal uiteindelijk bepalen wie zich Kookstrijder 2016 mag noemen in de categorieën Basisonderwijs en Voortgezet Onderwijs.
Twee Kookstrijders per categorie hebben zich rechtstreeks weten te plaatsen voor de Finalestrijd. Dat zijn Gijs Dijkhoff (Valkenswaard) en Dahir Mohamed (Eindhoven) in de categorie Voortgezet Onderwijs en Koen van Osch (Eindhoven) en Pien Tazelaar (Valkenswaard) in de categorie Basisonderwijs.


Cook-Off
Erg spannend tijdens de Finalestrijd is de Cook-Off. Tijdens deze Cook-Off strijden 3 Kookstrijders per categorie voor de laatste finaleplaats en laten zij voor de laatste keer zien waarom juist zij een plek in die finale waard zijn. De opdracht tijdens de Cook-Off luidt: Maak een risotto met paddenstoelen en een warme bereiding van zalm in 45 minuten. De jury bepaalt uiteindelijk welke Kookstrijder als laatste doorgaat naar de Finalestrijd. De Kookstrijders die zich hebben geplaatst voor de Cook-Off zijn: Bram Gielissen (Valkenswaard), Femke Rietbergen (Geldrop) en Lieva van Montfort (Waalre) in de categorie Basisonderwijs en Larissa Franken (Geldrop), Rico van Aarle (Helmond) en Kiki Hensen (Son) in de categorie Voortgezet Onderwijs.


Tijdens de Finalestrijd krijgen de 6 overgebleven Kookstrijders een opdracht om een gerecht te maken met witte asperges. Komende zaterdag worden de Kookstrijders voorbereidt op het finalegerecht door middel van een aspergeworkshop bij Sligro Eindhoven. Aan het einde van de Finalestrijd zal per categorie bekend worden gemaakt wie Kookstrijder van 2016 mag gaan noemen.
Zie voor meer informatie: www.kookstrijd.nl of bel 040-2230088 of mail: info@kookstrijd.nl . Voor foto's kunt kijken op www.facebook.com/kookstrijd