Afbeelding

Mooie prijs voor therapeutisch paardrijden

Human Interest

In onze uitgave van 9 november jongstleden besteden we aandacht aan het paardrijden voor meervoudig (complex) gehandicapte kinderen van de Emiliusschool Zonhove/SWZ. Deze unieke therapievorm bleek te duur te zijn geworden. Lieke van Esch en Monique Martens, kinderfysioherapeuten, uitten hun noodkreet om deze unieke therapievorm te behouden door ze financieel te ondersteunen.

Door: Arjen Strik

Het team is de afgelopen maanden druk doende geweest om andere financieringsbronnen te vinden. "We zijn uitgegroeid van schuchtere onervaren dames die een noodkreet uitten, tot ervaren en enthousiaste 'Crowdfunders', verteld Lieke."

"Het therapeutisch paardrijden heeft de actie 'Help Nederland Vooruit' gewonnen. De ING heeft ons lang in spanning gehouden maar we hebben de 1e prijs, een cheque van €5000 in de wacht gesleept. Onvoorstelbaar wat ze ons daarmee vooruit helpen!! Van de 1100 landelijke aanmeldingen voor projecten zijn er 260 geselecteerd. En met onze 1176 stemmen waren we eerste in de regio Eindhoven en 3e in heel Nederland. Een geweldig resultaat. We zijn blij en heel trots op alle steun die we hebben gekregen. Maar deze actie heeft ons veel meer gebracht, we hebben zoveel positieve reacties gekregen. Er hebben ouders, collega's, Lionsclub, Rotary en Ladies Circle en de lezers en van MooiSonenBreugel op ons gestemd. Hierbij willen wij speciaal de lezers van jullie krant bedanken. Allemaal super bedankt dat jullie op ons hebben gestemd. Geweldig en hartverwarmend."

"Voorlopig kunnen we nog lekker paardrijden met 'onze' kinderen. Paardrijden als fysio, wie wil dat nou niet, de kinderen genieten en de paarden doen de therapie. Wij vonden het therapeutisch paardrijden al lange tijd belangrijk, maar nu blijkt dat velen het ook zo vinden en ons een warm hart toedragen.

Met alle donaties, deze prijs en een fantastische cheque van de Lionsclub zijn we nu een eind op weg, maar de kunst wordt om er de komende jaren een vervolg aan te gaan geven. Daar gaan we voor en hebben we al mooie ideeën." zegt Lieke glunderend.
Nogmaals gefeliciteerd meiden, maar ook een ode aan alle betrokkenen, belanghebbenden en vrijwilligers. Een fantastisch resultaat.


Afbeelding
Algemeen 17 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 17 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 20 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella