Afbeelding

Gemeente komt met oplossingen parkeerproblemen centrum

Politiek

Son en Breugel - Parkeren in het centrum van Son en Breugel is volgens velen een groot probleem vooral op donderdag en zaterdag is er geen parkeerplaats meer te vinden in het centrum. Bewoners van het centrum maar vooral ondernemers klagen hier al jaren over.

Door: Adrie Neervoort

Boze ondernemers maakten op een informatie over het parkeren in Son en Breugel op dinsdag 14 februari nogmaals kenbaar dat zij niet geloofden dat de gemeente het probleem serieus nam en met echte oplossingen kwam. Door het bouwen van het MFA en een nieuwe kerk zou het probleem alleen maar groter worden was de stelling van de ondernemers.
Onvrede was er vooral over de onduidelijkheid van de oplossingen van het parkeerprobleem. Aan deze onduidelijkheid is gisteren donderdag 13 april een eind gekomen, want toen presenteerde de gemeente de praktische oplossingen voor het probleem.
Zoals onderzoeksbureau Spark al eerder concludeerde komen er acht parkeerplaatsen bij in het centrum, ook verdwijnen er geen parkeerplaatsen aan het raadhuisplein maar worden deze ook beschikbaar op donderdag tijdens de weekmarkt, dat is nu niet het geval.
Op het 17 septemberplein komen er parkeerplaatsen bij o.a. door het verhuizen van de voor artsen gereserveerde parkeerplaatsen en het toevoegen van enkele extra parkeerplaatsen, ook zal het plein in een eenrichtings route krijgen.
Het parkeerterrein bij de Rietlaan zal ook bereikbaar worden vanuit de Boslaan. Tevens zal de blauwe zone uitgebreid worden zoals op de Boslaan en ook op zaterdag gelden.
Op het parkeerterrein achter de Heistraat en Nieuwstraat komen meer parkeerplaatsen door dit gedeelte anders in te richten. Ter hoogte van de Torenstraat bij de Kerktoren komen extra parkeerplaatsen.
Door deze maatregelen en het uitbreiden van de blauwe zone zowel in omvang als in tijd denkt de gemeente dat het parkeerprobleem voldoende is aangepakt. Tevens blijft natuurlijk bewustwording over het gebruik van de auto ook een rol spelen in de parkeerproblematiek niet alleen in Son en Breugel maar overal wanneer we een auto willen gebruiken. Voor meer informatie klik op de link en open agendapunt 7 Principe oplossingen parkeerlocaties
 https://sonenbreugel.notubiz.nl/vergadering/357878/Commissie%20Grondgebiedzaken%2020-04-2017

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding