Afbeelding

Weekend van het varken bij van den Berkmortel in Sint Oedenrode

Toerisme

Op zaterdag 10 en zondag 11 september 2016 is het weer zover: het Weekend van het Varken!

Bij familie van den Berkmortel kun je varkens kijken én vragen stellen over de varkenshouderij. Bovendien organiseren ze allerlei leuke, actieve en educatieve activiteiten. De organisatie van de spelactiviteiten is dit jaar in handen van de bewoners van zorgboerderij de Weievensehoeve uit Sint-Oedenrode. Dit zijn jonge mensen, die intern en via dagbesteding, vanuit de Weievensehoeve een re-integratie traject volgen. Kortom een uitje voor het hele gezin! En de toegang is gratis.

Kijk, speel en beleef
Familie van den Berkmortel wil graag laten zien, hoe zij als moderne varkenshouder, voor hun varkens zorgen. Daarom zetten zij op 10 en 11 september, tijdens het Weekend van het Varken, hun staldeuren open voor publiek. U bent van harte welkom aan de Houtsestraat 17 en 26 in Sint Oedenrode. Bij Van den Berkmortel worden biggetjes geboren. Via een speciaal zichtvenster kun je van heel dichtbij pasgeboren biggetjes bij hun moeder bewonderen. Kijk en beleef hoe de kleine biggetjes bij hun moeder drinken, met elkaar spelen en reageren op de geluiden van hun moeder. En hoe ze later als grote varkens o.a. aardappelstoomschillen, friet, ijs en brood eten. In de ultra moderne brijvoerkeuken verwerkt familie van den Berkmortel namelijk producten uit de humane industrie. Dit is gezond voer voor hun varkens en goed voor het milieu, het wordt nu immers geen afvalstroom! Tussen de beide bedrijven van de familie van den Berkmortel rijden tijdens het Weekend van het Varken huifkarren. Wie wil, rijdt mee. Aan de Houtsestraat nummer 14 is volop parkeergelegenheid.

Weievensehoeve is een zorgboerderij in Sint-Oedenrode, die samenwerkt met familie van den Berkmortel en Puur Brabant. Zij staat voor re-integratie van jongeren, om deze een tweede kans te geven.

De openingstijden voor het Weekend van het Varken:
Zaterdag 10 september van 10.00 – 18.00 uur
Zondag 11 september van 10.00 – 18.00 uur.
U bent van harte welkom!