Afbeelding

Terug van weg geweest: Percussion in Concert!

Verenigingen

Vele van onze lezers zullen het zich herinneren: de concerten van het slagwerkorkest van zo'n 10 jaar geleden. Met de komst van een nieuwe dirigent, Patrick van den Heuvel, staat het concert weer op de agenda.

Door: Henriëtte van Berkel

Wie en wat zijn de Malletgroep?
Hierover spreek ik met Patrick van den Heuvel, dirigent, en Ineke Postema namens Harmonie Pro Honore et Virtute. Patrick is sinds anderhalf jaar dirigent van de 15-koppige slagwerkgroep en samen met deze groep werkt hij hard aan het concert dat gepland staat op 11 juni 2016 in het Vestzaktheater in Son en Breugel. Patrick: " Op een gegeven moment merkte ik dat we alleen maar aan het repeteren waren, dus toen ontstond bij mij het idee om weer naar een concert toe te werken en ons te presenteren aan het publiek. Tijdens het Grand Merci concert van de Harmonie hebben we al een voorproefje van onze groep mogen laten zien en horen. Maar op 11 juni gaan we echt uitpakken: samen met een 6-tal blazers zorgen we voor een avond vol diversiteit, verrassingen en spektakel. En ik geef de leden mee dat het niet "zo ongeveer goed , maar echt goed moet zijn".
Patrick geeft aan dat het aansturen van muzikanten echt wel "zijn ding" is. Na het conservatorium en zijn ervaringen in een militair orkest wilde hij toch wel erg graag mensen muzikaal opleiden. Vooral de kunst om mensen te motiveren en te prikkelen sprak hem aan. Inmiddels geeft hij 10 jaar les en ziet het als zijn taak om talentvolle muzikanten de uitdaging te bieden om te groeien. Nieuwe aanwas komt via Open Dagen, workshops of bijv. via Sjors Creatief, Hier kunnen kinderen zich aanmelden voor proeflessen en dat levert elk jaar toch wel zo'n 13 nieuwe leden op binnen de harmonie.
De slagwerkgroep zou met 24 personen de ideale samenstelling hebben volgens Patrick." Dan ben je niet zo kwetsbaar als er iemand uitvalt. Als je de vergelijking maakt met de Harmonie: die bestaat uit 60 muzikanten, dus daar merk je niet zo snel als er 1 blazer minder is. Maar bij ons zijn veel solo partijen, en dan kan er niemand gemist worden. Ook kunnen we dan niet alle stukken spelen en dat is jammer. Gelukkig hebben we uitwisselingsafspraken met andere ensembles om dat op te vangen".
Het concert
Patrick: "Als voorbereiding op het concert geven we op 24 april een try out in Nistelrode tijdens een Slagwerkdag en in Heesch op 28 mei. Maar we kijken natuurlijk uit naar 11 juni! Het wordt een swingend concert met een leuk repertoire, Japans trommelen op oliedrums en Big Band muziek in samenwerking met een aantal muzikanten van de harmonie. De leden zelf zijn al druk in de weer om flyers te maken en uiteraard gaan ze het concert promoten via Social Media". Nadere informatie volgt ook via onze krant.
Oproepje
Heel graag willen Ineke en Patrick een oproep plaatsen voor aanvulling van de Malletgroep: zij zoeken nog een basgitarist, een toetsenist en slagwerkers. Mocht u hiervoor belangstelling hebben, dan kunt u contact opnemen met Ineke Postema via slagwerk@phev.nl of via 06-555 11 851. Zij zal u graag de nodige informatie verstrekken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 19 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 19 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 22 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella