Afbeelding

Avondwandel 4 daagse van 14 tot en met 17 juni.

Verenigingen

Dit jaar trekt de Avond Wandel 4-Daagse voor de 19e keer door de straten van Son en Breugel, van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 juni.

De organiserende scoutinggroep M. Sinclair is blij te kunnen aankondigen dat wethouder Kees Vortman en burgemeester Hans Gaillard weer een mooie rol vervullen tijdens de AW4D. Wethouder Vortman verzorgt de opening op dinsdag en op vrijdag wordt de vierdaagse feestelijk afgesloten door onze burgemeester. Een evenement voor het hele gezin!
De Avond Wandel 4-Daagse richt zich specifiek op families. Scouting M.Sinclair haalt dan ook alles uit de kast voor uw kinderen. Zo krijgt elk kind dat mee loopt een lootje en delen we de prijs 't Skôn Lopertje uit. Deze prijs gaat naar de wandelaar of groep wandelaars die de skônste selfie hebben gemaakt! Gedurende het hele evenement mogen er foto's worden opgestuurd en op vrijdag zal de winnaar bekend worden gemaakt. De leukste selfies zullen daarna ook terug te vinden zijn op onze website.
Afsluiting op 17 juni
Zoals de afgelopen jaren traditie is geworden, kunnen de lopers wederom hun medaille in ontvangst nemen onder muzikale begeleiding van Wa'n Klank! Daarna is er de mogelijkheid na te genieten met een drankje aan de bar of bij het kampvuur. Net als vorig jaar zal het defilé ook live te volgen zijn via internet. Voor ieder die niet in persoon aanwezig kan zijn, bestaat er dus toch de mogelijkheid om hun familieleden of vrienden vanuit thuis te zien finishen!
Praktische informatie
Start- en eindpunt van alle wandelingen is steeds de blokhut van scoutinggroep M.Sinclair aan de St. Genovevastraat in Breugel. Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 2½, 5 en 10 kilometer. De 10-kilometerroute loopt veelal door het buitengebied, terwijl de wandelaars van de 2½-kilometerroute vooral door de kern van Breugel lopen. De route van 2½ kilometer is ook geschikt voor rolstoelgebruikers en families met kinderwagens. De routes zijn bewegwijzerd, er zijn posten onderweg en alle lopers krijgen een routebeschrijving mee. De organisatie heeft samen met de gemeente en de politie verkeersmaatregelen genomen, zodat de routes veilig zijn. Dat houdt onder andere in dat de St. Genovastraat van dinsdag tot en met donderdag tussen 18.00 en 21.00 uur een eenrichtingsweg is. Op vrijdagavond 17 juni is de straat tussen die tijden helemaal afgesloten. De organisatie verzoekt deelnemers om de auto thuis te laten staan. Mensen die toch met de auto komen, kunnen parkeren op het Pieter Breughelplein. Er zijn ook weer prijzen te winnen, waaronder de prijs voor de grootste groep wandelaars en de bijzondere prijs 't Skôn Lopertje; deze gaat dit jaar naar de wandelaar of de groep wandelaars die de skônste selfie maakt.

Aanmelden
Aanmelden kan bij de blokhut van M.Sinclair op zaterdag 11 juni van 12.00 uur tot 14.00 uur en maandag 13 juni van 19.00 uur tot 21.30 uur. Op dinsdag, woensdag en donderdag starten alle deelnemers tussen 18.30 uur en 19.00 uur. Op de slotavond vertrekken de wandelaars van de 10-kilometerroute om 18.15 uur, deelnemers aan de 5-kilometerroute om 18.45 uur en lopers van het 2½-kilometerroute gaan weg om 19.00 uur. Voor meer informatie kunt u e-mailen: aw4d@scouting-sinclair.nl, kijken op www.scouting-sinclair.nl of ons volgen op facebook.