Marianne (l) en Koen (r) onthullen in aanwezigheid van familieleden het bord aan de gevel
Marianne (l) en Koen (r) onthullen in aanwezigheid van familieleden het bord aan de gevel Foto: Annie Maessen

Opening Parallel Wijnen resultaat van gedeelde passie

Algemeen zakelijk

Son en Breugel - Parallel Wijnen opende op zondag 15 mei haar deuren. Volgens de eigenaren Marianne van den Hurk (geregistreerd vinoloog-sommelier) en haar zoon Koen van den Hurk (chef-kok van Bij de C in Bloemendaal) het resultaat van een gedeelde passie: genieten van wijn en spijs.

Redacteur: Adrie Neervoort

De wijnwinkel en het proeflokaal bevinden zich op het terrein van La Sonnerie, het sfeervolle hotel-restaurant in het voormalige klooster. De zijvleugel van de kapelzaal is nu omgetoverd tot een wijnwinkel met de naam Parallel Wijnen, een niet te grote en overzichtelijke winkel op een zeer bijzondere locatie met een unieke sfeer, en makkelijk vanaf de buitenkant van La Sonnerie te bereiken.

Proeverij
Tijdens de opening konden de bezoekers deelnemen aan een proeverij, waarin de samenwerking van moeder en zoon op een perfecte manier naar voren kwam. Enthousiast vertelde Marianne van den Hurk de bezoekers over de wijnen in de winkel; achter elke wijn zit een verhaal, zo lijkt het wel, als Marianne uitleg geeft over de wijnen.

Abonnement
In de bijzondere wijnwinkel kan een keus worden gemaakt uit bijzondere en verrassende wijnen uit Europa. Daarnaast biedt Parellel Wijnen de mogelijkheid om een abonnement te nemen op een maandelijkse proefbox. Zo kunt u iedere maand genieten van een prachtige rode of witte wijn, in combinatie met bijpassende receptuur. Bij de wijnen ontvangt u de juiste bewaar- en serveeradviezen. Als deelnemer van de maandelijkse proefbox krijgt u bovendien toegang tot exclusieve proeverijen, een jaarlijks wijn-spijsdiner, en geniet u van 10% korting op alle wijnen in de winkel.

Het bord aan de gevel