Francien van de Ven
Francien van de Ven Foto: Dementie vriendelijk Son en Breugel

Lezing in het kader van Wereld Alzheimer Dag

Algemeen

Son en Breugel - Op vrijdagavond 23 september om 20.00 uur wordt in de grote zaal van het Dommelhuis een lezing over dementie gegeven door Francien van de Ven. Toegang is gratis, de zaal is open vanaf 19.30 uur.

Francien is een ervaringsdeskundige op het gebied van omgaan met dementie, zowel privé als in haar werk. Ze zal in een lezing haar visie geven over omgaan met dementie. Na de pauze is er alle gelegenheid om vragen te stellen en samen in discussie te gaan.

Het aantal mensen met dementie stijgt, mede omdat we steeds ouder worden. Daarom werken we actief aan een dementievriendelijke samenleving, ook in Son en Breugel. Het zal anders moeten, want verpleeghuisbedden komen er niet bij.

Hoe dan anders? Hoe kun je anders omgaan met dementie? Door ‘gewoon’ te doen kunnen we de zorg voor mensen met dementie samen verbeteren.  Francien van de Ven laat zien dat vrijheid en veiligheid, dus geen gesloten deuren, bij dementie ook mogelijk zijn! Focus ligt op de mogelijkheden en niet op de onmogelijkheden.

Zij spreekt uit jarenlange ervaring, eerst door de verzorging van haar schoonvader met dementie, en later door haar werk op Ouderenlandgoed Grootenhout in Mariahout. Francien heeft een boek geschreven met de titel ‘Hoe dan’. Het boek is na afloop van de lezing te koop. Er zal informatiemateriaal over dementie aanwezig zijn voor mantelzorgers en andere belangstellenden. De organisatie is in handen van de werkgroep Dementievriendelijk Son en Breugel.                 

Informatie is verkrijgbaar bij de voorzitter van de werkgroep Dementievriendelijk Son en Breugel, Els van Dieten, elsvandieten@gmail.com of 06-12987503.

Zie ook: www.francienvandeven.nl


Yannick Vrielink en Harm van Koppen winnen de 59e editie van de ELE Rally
Sport 16 uur geleden Yannick Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Thema:'Fotografeer kunst in Son en Breugel'
Algemeen 17 uur geleden Fotoclub Son en Breugel bestaat een jaar
Archieffoto Lazy Sonnie: Ted Swinkels & Maikel van Hak
Algemeen 19 uur geleden Big Chief & The Greasy Spoons tweede band op Lazy Sonnie Festival
Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
112 Berichten 25 mei, 19:44 Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
Prachtige doorkomst van Gerard de Rooy en Tom Colsoul in de Subaru S5 WRC
Sport 25 mei, 17:38 Eerste avond in de ELE Rally bracht verrassingen
Bouke Scholten
Algemeen 25 mei, 17:00 Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade pakt groots uit in nieuw seizoen