Dementievriendelijk Andrew Greenwood, oprichter Switch2Move
Dementievriendelijk Andrew Greenwood, oprichter Switch2Move Foto: Ingezonden

Dans en muziek dragen bij aan het welzijn en de kwaliteit van leven

Algemeen

Son en Breugel - Op vrijdagmiddag 15 september a.s. organiseert de werkgroep Dementievriendelijk Son en Breugel (DVSB) in het Dommelhuis een themamiddag over hoe dans en muziek kunnen bijdragen aan het welzijn en de kwaliteit van leven.
Andrew Greenwood, oprichter van Switch2Move, zal vertellen over hoe hij deze wetenschappelijk onderbouwde methode in een beweegprogramma heeft ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde partners als het Catharina Ziekenhuis, Fontys paramedische hogeschool, Be Bright accelerating innovation, de TU/e, Alzheimer Nederland en Nationale Opera & Ballet.

Aanvang van de bijeenkomst is 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur). De toegang is gratis. Switch2Move wil een beter dagelijks leven creëren voor ouderen, en in het bijzonder ook voor mensen met fysieke en/of mentale beperkingen zoals de ziekte van Parkinson, Dementie, Multiple Sclerose (MS) en andere condities met fysieke en mentale uitdagingen.

Nu er vaker gesproken is over wat het betekent om (samen) te leven met mensen die lijden aan de ziekte dementie, vond de werkgroep het tijd om een programma aan te bieden om te ervaren hoe dans en muziek, ondanks fysieke en/of andere beperkingen, voor vreugde en verbinding kunnen zorgen.

U wordt vooral van harte uitgenodigd om aan den lijve te ervaren wat dit beweegprogramma met u doet! Laat deze kans op een fantastische ervaring niet voorbijgaan. Als voorproefje, of zo u wilt warming-up, kunt u alvast de website www.switch2move.com bezoeken.

Wij zien u graag op vrijdag 15 september vanaf 13.30 uur in het Vestzaktheater in het Dommelhuis. De toegang is gratis. Tot dan. Werkgroep Dementievriendelijk Son en Breugel

Logo Dementievriendelijk