Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Gebrek aan visie leidt tot onderzoek naar zwembadvoorziening

Algemeen

Son en Breugel - Tijdens de behandeling van de kadernota heeft de gemeenteraad het college verzocht om een duidelijke visie te ontwikkelen met betrekking tot de zwembadvoorziening in Son en Breugel. Dit verzoek komt voort uit het feit dat, ondanks de voorwaardelijke subsidie die de afgelopen vijf jaar aan het huidige zwembad is verstrekt, er onduidelijkheid bestaat over de intenties van de gemeente met betrekking tot deze voorziening.

Redactie: Adrie Neervoort

De eigenaar van het zwembad zegt te hebben voldaan aan de gestelde voorwaarden voor de subsidie in de afgelopen jaren. Echter, nu er opnieuw een aanvraag ligt voor een verhoogde subsidie voor het huidige zwembad, ontbreekt het aan een heldere visie van de gemeente op dit vraagstuk. Om deze reden heeft de gemeenteraad middels een motie verzocht om een visie te ontwikkelen met betrekking tot de zwembadvoorziening.

Het college heeft in reactie hierop adviesbureau Synarchis ingeschakeld om een onderzoek uit te voeren naar de zwembadvoorziening in Son en Breugel. Dit bureau heeft reeds in 2017 een soortgelijk onderzoek uitgevoerd in de gemeente. De kosten voor dit onderzoek bedragen 25.500 euro en zullen worden gefinancierd uit het budget voor ‘overige sportaccommodaties’.