Bibliotheek Dommeldal Son en Breugel
Bibliotheek Dommeldal Son en Breugel Foto: Ingezonden

Bibliotheek Dommeldal genomineerd voor verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland

Algemeen

Son en Breugel - De vestiging van Bibliotheek Dommeldal in het Dommelhuis in Son en Breugel is een van de kanshebbers om tot Beste Bibliotheek van Nederland 2023 uitgeroepen te worden. Vijf bibliotheken zijn in de race om de beste bibliotheek in Nederland te worden.

De verkiezing is ieder jaar op initiatief van Het Bibliotheekblad en Stichting NBD Biblion. Op 9 november wordt de winnaar bekendgemaakt.

Bibliotheek Dommeldal is trots op de nominatie van haar nieuwste bibliotheekvestiging in het Dommelhuis in Son en Breugel. Dit inspirerende gebouw werd in juli 2022 feestelijk geopend, waarbij iedereen kennis kon maken met de vele organisaties die gevestigd zijn in dit moderne gemeenschapscentrum, waaronder de bibliotheek.

Luc Pruijn, directeur van Bibliotheek Dommeldal: “In het Dommelhuis kunnen wij onze visie op de bieb van de toekomst daadwerkelijk vormgeven, want het gaat al lang niet meer om alleen boeken lenen, maar steeds meer om ontmoeting, voorlezen en combinaties met culturele activiteiten. De open foyer met de leeshokjes en de zittafels werkt uitnodigend en past precies bij onze ambitie. Wij helpen tegenwoordig mensen ook met andere zaken, zoals het IDO (Informatiepunt Digitale Overheid) waar bezoekers o.a. kunnen leren hoe zij een aanvraag kunnen doen bij een instantie of een account aanmaken. Onze bibliotheek heeft onlangs een subsidie ontvangen van het Fonds Cultuurparticipatie en die willen we graag gebruiken om samen met onze partners in het Dommelhuis cultuurprojecten te realiseren.”

De genomineerde bibliotheken zijn:
- Son en Breugel (Bibliotheek Dommeldal)
- Barendrecht Carnisselande (Bibliotheek AanZet)
- Huiskamer van Heteren (Bibliotheek Gelderland Zuid)
- Katwijk aan Zee Schelpendam (Bibliotheek Katwijk)
- Purmerend (Bibliotheek Waterland)

Stemperiode
Wordt de bibliotheek in Son en Breugel de beste bibliotheek van Nederland? Het publiek beslist mee en wordt van harte uitgenodigd om te stemmen in de periode van maandag 2 oktober (9.00 uur) t/m zondag 29 oktober (23.59 uur) via: www.bibliotheekblad.nl/stem..