Linda van Nunen en Leeroy de Haan
Linda van Nunen en Leeroy de Haan Foto: MooiSonenBreugel

Verkleed in liefde

Algemeen

Son en Breugel - Het begon allemaal in 2004 tijdens carnaval, een feest dat niet alleen bekend staat om uitbundigheid en feestvreugde, maar ook om onverwachte ontmoetingen. Linda van Nunen en Leeroy de Haan, beiden uit Son en Breugel, kruisten elkaars paden tijdens carnaval in de Santé in Eindhoven, waar Leeroy rondliep als Ernie, en Linda verkleed als Mini Mouse, die toevallig groot fan was van Sesamstraat. 

Redactie: Cindy van den Boogaard

Het was de laatste carnavalsdag, de kroegen gingen om 4.00 uur dicht, en na een stevige zoenpartij waren ze elkaar kwijt. Een zoektocht van Leeroy naar Linda eindigde bij de friettent, waar zij met haar vriendinnen zat. Leeroy stormde binnen en viel zowel letterlijk als figuurlijk voor Linda; de vonk sloeg over.


Linda van Nunen en Leeroy de Haan - Ingezonden

De eerste afspraak vond plaats in Eindhoven, waar Linda zenuwachtig wachtte op Leeroy: “Ik wist niet meer goed hoe Leeroy eruit zag omdat hij een grote Ernie muts op had met carnaval daardoor was hij moeilijk te herkennen. Maar zodra ik hem zag, voelde ik dat hij het was.” De date vond plaats bij La Grotta in de Dommelstraat. Leeroy lachend: “Linda bestelde van de zenuwen spaghetti, en later bleek dat ze dat helemaal niet lustte! We moeten er nu nog steeds hard om lachen.” Leeroy, als echte heer, betaalde de rekening en bracht Linda met de bus van Eindhoven naar Breugel naar huis om vervolgens via Eindhoven terug naar de kazerne in Oirschot te gaan, maar de tweede kus was een feit.

Na enkele dates werden ze officieel een stel. Een jaar later doofde helaas de vlam, en ze verloren elkaar zes jaar uit het oog. Linda woonde inmiddels in Eindhoven, Leeroy nog steeds op de kazerne in Oirschot. Het lot bracht hen opnieuw samen via Facebook, toen Linda ontdekte dat Leeroy weer vrijgezel was. Ze trok de stoute schoenen aan en stuurde hem een berichtje om weer eens af te spreken. Na enkele zenuwslopende dagen was de ontmoeting in de Irish Pub op een doordeweekse avond; er werd bijgekletst, volop gelachen en veel gedronken. “Een half jaar later woonde ik bij Linda in Eindhoven”, zegt Leeroy.

Al jaren voorzag Linda haar vriendinnen ongevraagd van kledingadvies, waren de winkels in de stad haar tweede thuis en verslond ze ieder modeblad. Zo heeft ze in 2013 de opleiding tot styliste afgerond aan de B Academy in Eindhoven. Sindsdien is ze eigenaresse van LVN Styling. Linda werkt daarnaast parttime als oncologieverpleegkundige in het Annaziekenhuis in Geldrop. Leeroy is ook van baan veranderd en is begonnen als monteur bij ASML en ondertussen module-owner, waarbij hij verantwoordelijk is voor het leiden van bepaalde processen.

In februari 2022, tijdens carnaval in Eindhoven, dat hun 11-jarig jubileum markeerde, zei Linda tegen Leeroy: “We zijn 11 jaar samen, we kennen elkaar van carnaval, en 11 is het gekkengetal.” Leeroy reageerde met “Oké, als je een ring regelt vraag ik je ten huwelijk”, en hij vluchtte naar de wc. Linda greep de eerste de beste getrouwde man bij de arm en vroeg met al haar charmes of ze zijn ring mocht lenen. “Toen ik terugkwam van de wc hield ze de ring omhoog, met een enorm grote grijns. Ik wilde door mijn knie zakken, maar ze was mij voor! Ik kon dus alleen nog maar ja zeggen”, vertelt Leeroy. Een toost volgde in de Irish Pub op een nieuwe levensfase.


Linda van Nunen en Leeroy de Haan - Ingezonden

Sinds de zomer van 2022 wonen ze weer in Son en Breugel, in het huis van Leeroys grootouders. De kers op de taart: een geplande bruiloft in 2025. “Mogelijk gehuld in de gezellige en liefdessfeer van carnaval!”, verklapt Linda.