Samen muziek maken op de Emiliusschool
Samen muziek maken op de Emiliusschool Foto: Ingezonden

Maak kennis met de Emiliusschool

Algemeen

Son en Breugel - De Emiliusschool is een school voor speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs. “Al onze leerlingen hebben een motorische en een verstandelijke beperking. De verstandelijke leeftijd varieert van enkele maanden tot ongeveer 7 jaar. In IQ ’s uitgedrukt: van niet of nauwelijks meetbaar tot < IQ 55”, vertelt Linda Swinkels. 

De functionele beperking kan variëren van licht en matig tot zeer ernstig en volledig zorgafhankelijk. Daarnaast is er veelal sprake van zintuiglijke beperkingen, somatische aandoeningen, epilepsie of andere neurologische problemen, een autismespectrumstoornis of een beperkt gedragsrepertoire. Ze hebben diverse specialisten in de school om de leerlingen te ondersteunen: gedragsdeskundigen, interne begeleiders, logopedisten, een speltherapeut, een autismespecialist en ICT-specialisten.


Op de Emiliusschool - Ingezonden

Daarnaast werken ze nauw samen met partner SWZ Zonhove. Elke klas heeft een medewerker voor zorg in de klas die geleverd wordt door SWZ. Ook werken ze samen met Libra Revalidatie. Zo zijn er fysio- en ergotherapeuten binnen de school die therapie verzorgen onder schooltijd.

Actief in het dorp
De klassen zijn geregeld zichtbaar in het dorp, want de leerlingen doen graag mee aan alle activiteiten, bijvoorbeeld tijdens carnaval in de tent, bij het IJsfeest op de schaatsbaan, tijdens een buitenles of wandeling in het centrum. Onze leerlingen hebben extra ondersteuning nodig, maar zij zijn net als alle andere basisscholen gewoon één van de scholen in Son en Breugel. Kom gerust eens kijken of kijk voor meer informatie op www.emiliusschool.nl.  

Op de Emiliusschool