Jan Achttienribbe, Mario Smulders en Lucy van de Wier
Jan Achttienribbe, Mario Smulders en Lucy van de Wier Foto: Wil Feijen

Speciale gasten in ‘Oh, zit dat zo’-show

Algemeen

Op woensdag 19 maart ontvangen Lucy van de Wier en Han Muller de voltallige jeugdgemeenteraad om bij te praten. 

Het nieuwe schoolhoofd Sebastian Philippart van de nieuwe basisschool BuitensteBinnen komt langs. Ze hebben contact met Simone Steenuijl over het kleinschalige woonproject Het Uijlennest. Christian Toirkens verhaalt enthousiast over de schaakclub in Son en Breugel. Ook enthousiast zijn Mirjam Saris en Ton Geers over de mogelijkheden van AI-kunst in hun online-galerie Thisisart. Ook deze uitzending zit weer boordevol, maar zoals altijd laten wij ons verrassen door de actualiteit van het moment. Luisteren kan vanaf 20.00 uur. U vindt Radio S&B via 107.5 FM, de kabel van Ziggo (via radiokiezer), KPN 1109 en T-Mobile (kanaal 2188). Maar het kan natuurlijk ook via www.radiosenb.nl (luister-liveknop). Terugluisteren kan via MixCloud of onze website door het intoetsen van het desbetreffende programma.

De kracht van de show
In de zomer van 2020 begonnen ze - aanvankelijk met zes presentatoren - met een wekelijks programma op woensdagavond. Ze verbaasden zich toen - en nu nog steeds - over de hoeveelheid onderwerpen waar ze aandacht aan konden/kunnen besteden. Dat zorgt ervoor dat ze tijdens de wekelijkse redactievergaderingen altijd een keuze moeten maken uit het grote en diverse aanbod.

“Daarbij maken we soms gebruik van de berichtgeving in DeMooiSonenBreugelKrant, en nodigen we aan de hand van geschreven artikelen over een bepaald thema de desbetreffende persoon uit achter de microfoon. De ervaring leert dat deze gesprekken vaak een andere, extra dimensie geven aan de geschreven verhalen. Als redactie noemen wij dat ook wel ‘verdieping van het onderwerp’. Hoewel de mogelijkheid bestaat om een gesprek van tevoren op te nemen, blijken bijna alle gasten - ondanks een aanvankelijke microfoon- en studiovrees - ervoor te kiezen om live in de studio te komen.” vertelt Han.

Onderwerpen
Qua onderwerpen proberen ze steeds in elk programma een goede mix te maken van actualiteit, milieu, politiek, cultuur en verenigingen om een zo groot mogelijke groep luisteraars te bedienen. De contacten met het lokale bestuur zijn al jaren zeer goed en zij zijn ook regelmatig te gast in onze uitzendingen om ons bij te praten over zaken die voorbijkwamen, maar ook die nog op stapel staan. In het begin waren er wekelijkse uitzendingen van het programma, maar helaas hebben zij door het vertrek van twee van de medewerkers de frequentie moeten terugschroeven naar een tweewekelijkse uitzending. Mocht u zich als enthousiaste en betrokken persoon (m/v) ter versterking van ons team willen aanmelden, dan zou het zo maar kunnen dat ze - ook op verzoek van menig luisteraar - weer terugkeren naar het wekelijks belichten van het reilen en zeilen in ons dorp.

Radio S&B… Uw lokale radiozender. De moeite van het beluisteren meer dan waard, elke dag weer, 24 uur per dag!