Artist impression van de multifunctionele sporthal De Bongerd
Artist impression van de multifunctionele sporthal De Bongerd Foto: Bouwbedrijf Pellikaan BV

College vraagt ruim 1 miljoen extra voor De Bongerd en aankoop blaashal

Algemeen

Son en Breugel - De ruim 9 miljoen euro voor de bouw van de multifunctionele sporthal De Bongerd blijkt ontoereikend vanwege indexatie en kostenstijgingen. Daarom vraagt het college aan de gemeenteraad om het beschikbare krediet met een bedrag van €1.150.000,- inclusief BTW te verhogen, waarbij de dekking zal worden geregeld uit bestaande dekkingsmiddelen in de begroting.

Redactie: Adrie Neervoort

De verhoogde kosten zijn niet alleen gerelateerd aan de bouw van De Bongerd zelf, maar ook aan de toekomstige exploitatie van de blaashal, die onder meer zal dienen als aanvulling op de faciliteiten van sporthal De Landing. Om deze uitbreiding mogelijk te maken, wordt aanvullend krediet gevraagd voor de aankoop van de blaashal.

Het voorstel van het college aan de gemeenteraad omvat de volgende maatregelen: een aanvullend krediet van €1.150.000,- inclusief BTW beschikbaar stellen voor de nieuwbouw van De Bongerd en de kapitaallasten van €800.000,- dekken uit de stelpost voor loon- en prijsstijgingen. Daarnaast een bedrag van €350.000,- onttrekken aan de reserve centrumontwikkeling Son en Breugel en dit storten in de dekkingsreserve voor De Bongerd, om de resterende kapitaallasten te dekken.

Ook vraagt het college daarnaast nog om een bedrag van €181.500,- inclusief BTW voor de aankoop van de blaashal, te halen uit het begrotingsresultaat. De blaas- of ballonhal werd in 2022 aangekocht voor €525.105,- door stichting Kunstgras HTC Son die daarvoor een subsidie kreeg van €268.598,-.

De voorgestelde maatregelen zijn volgens het college nodig om de nodige financiële middelen veilig te stellen voor de succesvolle voltooiing van De Bongerd en de daarbij behorende faciliteiten. 

De gemeenteraad van Son en Breugel zal binnenkort hierover een besluit nemen.