Rommel kantoor
Rommel kantoor Foto: Sience Photo Libary

Pop-up vraagloket voor opruimtips

Algemeen

Naar aanleiding van de Nationale Opruimweek hebben Miss Tidy en Kringloopwinkel Son de handen ineengeslagen om het hebben van spullen en het opruimen daarvan onder de aandacht te brengen. 

Sonja ter Steeg heeft als professional organizer, of ook wel opruimcoach genoemd, haar beroep gemaakt van het ‘ontspullen’, opruimen en herorganiseren van huishoudens. “Ik wil mensen graag helpen naar meer rust en overzicht in huis, waardoor er meer ruimte ontstaat voor de leuke dingen in het leven. Wanneer je namelijk minder spullen in huis hebt en alles is goed georganiseerd, dan ben je minder snel geïrriteerd, gaat het opruimen sneller en weet je alles ook weer sneller terug te vinden. Dit zorgt niet alleen voor tijdwinst, maar ook voor meer rust en ruimte in je hoofd, waardoor je meer energie krijgt en creatiever wordt”, aldus Sonja.

Er moeten dan veel keuzes gemaakt worden en een professional organizer kan daarbij helpen

Ze wil het beroep van professional organizer meer bekendheid geven. “Er zijn veel mensen die niet weten dat het bestaat, maar er wel mee geholpen zouden zijn. Denk bijvoorbeeld aan mensen die gaan verhuizen, mensen die een druk bestaan hebben en niet toekomen aan opruimen, of mensen die vanwege een overlijden een ouderlijk huis moeten leegruimen. Er moeten dan veel keuzes gemaakt worden en een professional organizer kan daarbij helpen. Ik kan dan de juiste vragen stellen en tips geven, waardoor het opruimen makkelijker gaat en alles beter georganiseerd wordt”, aldus Sonja.

Daarom organiseert Miss Tidy nu samen met Kringloopwinkel Son een pop-up vraagloket waarbij ze als opruimexpert bij de kringloopwinkel aanwezig zal zijn voor gratis advies. Zaterdag 30 maart van 10.00 tot 13.00 uur kan je daar terecht met al je vragen over opruimen en organiseren en is er ruimte om over het onderwerp in gesprek te gaan. Heb je echt een vraag voor een specifieke ruimte, zorg er dan voor dat je hiervan een foto meeneemt.


Sonja ter Steeg - Ingezonden

De kringloopwinkel geeft voor deze gelegenheid bij iedere aankoop in de winkel per klant een pakje schoonmaakdoekjes cadeau. Een opgeruimd huis is namelijk ook nog eens makkelijker schoon te maken. En als kers op de taart zal er een loting plaatsvinden voor een gratis opruimsessie van 3 uur, verzorgd door Miss Tidy

De kringloopwinkel op Ekkersrijt 3104A is geopend van 9.00 tot 17.00 uur en Sonja zal voor het vraagloket bij de kringloopwinkel van 10.00 tot 13.00 uur aanwezig zijn.

La voor het opruimen
La na het opruimen