Kidsloop Koningsdag
Kidsloop Koningsdag Foto: MooiSonenBreugel

Koningsdag in Son en Breugel: Kidsloop voor alle jonge sportievelingen

Algemeen

Son en Breugel - Op Koningsdag, een dag doordrenkt met de kleur oranje, feest en tompoezen, worden de straten van Son en Breugel dit jaar nog levendiger dankzij de Kidsloop! Voor alle jonge sportievelingen staat een kilometer vol avontuur en plezier te wachten op 27 april a.s.

De Kidsloop, georganiseerd als onderdeel van de Koningsdagfestiviteiten, belooft een sportieve ervaring te worden. De start van de loop staat gepland om 11.45 uur. Maar voordat er gestart wordt met de Kidsloop is er een gezamenlijke warming-up op muziek: het speciale Koningsdaglied; dus oefen maar vast alle danspasjes. Na de warming-up zullen de deelnemers een ronde van 1 kilometer rennen door De Gentiaan. Ouders mogen meelopen met de jongste deelnemers als ze dit willen, maar het is niet verplicht.

Bij de finish ontvangen alle deelnemers een glimmende medaille als beloning voor hun prestatie. Het is een perfecte gelegenheid voor kinderen om Koningsdag te beginnen met een gezonde dosis beweging en plezier. En wat is er leuker dan na een ochtend vol schattenjacht op de kindervrijmarkt nog een kilometer te rennen...

Deelname aan de Kidsloop kost slechts 1 euro. De inschrijftafel voor de Kidsloop staat tijdens Koningsdag op de parkeerplaats naast cafetaria De Gentiaan. Online aanmelden kan ook; ga hiervoor naar de website van loopgroep De Springbokken.

De start en finish locatie van de Kidsloop, en de hardloop/wandelactiviteiten voor de ouderen, is gelegen op de parkeerplaats naast cafetaria de Gentiaan. Je herkent deze locatie aan de grote gele vlaggen die op de parkeerplaats aanwezig zullen zijn

Naast de Kidsloop biedt loopgroep De Springbokken ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een recreatief hardloopparcours van 5 of 10 kilometer. En wandelaars kunnen kiezen uit routes van 5, 7 of 10 km. Voor ieder wat wils dus, of je nu van een stevige hardloopsessie houdt of liever wandelt. De wandelingen starten om 10.00 uur en de hardlopers zullen hun parcours om 10.30 uur betreden.


Kidsloop Koningsdag - Foto: MooiSonenBreugel