Koningsdag 2023
Koningsdag 2023 Foto: Ingezonden

Sportief koningsdagevenement: de Springbokkenloop

Algemeen

Son en Breugel - Op koningsdag 2024 zet loopgroep De Springbokken opnieuw Son en Breugel in beweging met een recreatief hardloop/wandelevenement voor jong en oud. Na het succes van vorig jaar wordt deze gezonde traditie voortgezet. Een fantastische manier om samen met familie, vrienden of buren de verjaardag van onze koning sportief te vieren.

Voor de tweede keer op rij organiseert de loopgroep, in samenwerking met het Oranjecomité, dit evenement, dat geen wedstrijd is maar een gezellige en sportieve activiteit. Voor de hardlopers worden twee prachtige routes uitgezet, één van 5 km en één van 10 km, die door de bosrijke omgeving en woonwijken van ons dorp slingeren. Wandelaars hebben de keuze uit afstanden van 5, 7 of 10 km, waardoor er voor iedereen een geschikte uitdaging is.

Ook de jongste sportievelingen worden niet vergeten, want er zal weer een kidsrun plaatsvinden. Alle kinderen vanaf 3 jaar zijn welkom om mee te rennen op een parcours van 1 kilometer rondom de kindervrijmarkt in De Gentiaan.

Inschrijven voor dit sportieve festijn kan eenvoudig online via de website van loopgroep De Springbokken of ter plaatse bij de inschrijftafel aan de start locatie. Deze bevindt zich op de parkeerplaats naast cafetaria De Gentiaan. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 voor volwassenen en € 1,00 voor kinderen.


Qr-code De Springbokken

Elk onderdeel van de Springbokkenloop heeft zijn eigen starttijd. De wandelaars gaan van start om 10.00 uur, gevolgd door de hardlopers om 10.30 uur en tot slot de kidsrun om 11.45 uur. Na afloop ontvangen alle kinderen die hebben meegelopen een welverdiende medaille. Voor de volwassen deelnemers staat er een verfrissende versnapering klaar bij de finish.

Mis deze kans niet om samen met familie, vrienden en buurtgenoten sportief koningsdag 2024 te vieren.

Afbeelding