links vooraan Bernard van Bakel met rechts van hem zijn partner Jopie.
Achter Bernard, dirigent Coen Swinkels met rechts van hem voorzitter Rinus Hoogwerf.
links vooraan Bernard van Bakel met rechts van hem zijn partner Jopie. Achter Bernard, dirigent Coen Swinkels met rechts van hem voorzitter Rinus Hoogwerf. Foto: Cor van de Graaf

EénvanZin huldigt erelid Bernard van Bakel

Human Interest

Son en Breugel- Tijdens de Buitengewone Algemene Ledenvergadering van het koor EénvanZin in juli werd erevoorzitter Bernard van Bakel spontaan door de vergadering voorgedragen als erelid. Deze voordracht werd al net zo spontaan door de voorzitter overgenomen, en ter plekke werd Bernard tot erelid benoemd.

Na afloop van de repetitie afgelopen maandag 23 oktober werd hem tot zijn grote verrassing de bijbehorende oorkonde officieel uitgereikt. Bernard was nietsvermoedend, zoals elke maandagavond, naar de repetitie gekomen. De huldiging was in het diepste geheim voorbereid door het bestuur en vlak voor het einde van de repetitie kwam de huidige voorzitter samen met Jopie, de partner van Bernard, de repetitieruimte binnen. Onder luid applaus werd aan Bernard de oorkonde overhandigd en werd hij toegezongen door het koor.

Hij draagt die titel met verve
Bernard, bijna 85 jaar, is ruim 47 jaar lid van EénvanZin, waarvan 18 jaar als voorzitter. Aan die periode dankt hij de titel ‘erevoorzitter’, en hij draagt die titel met verve. Hij is zeer betrokken bij het wel en wee van de vereniging. Hij denkt in alles mee en is positief kritisch.

Ook al laat zijn gezondheid hem de laatste tijd wat in de steek, de repetitie van EénvanZin slaat hij praktisch nooit over. Tekenend voor zijn betrokkenheid was zijn optreden toen in mei de bus vertrok voor de concertreis naar Londen. In verband met zijn gezondheid kon Bernard niet mee, maar hij was ’s morgens vroeg wel bij het vertrek van de bus. Met de woorden ‘Hier spreekt uw erevoorzitter’ kwam hij hoogstpersoonlijk de bus in om iedereen een goede reis te wensen en een goed concert. Om ervoor te zorgen dat de stem zuiver klonk had hij voor iedereen een rol pepermunt. Hartverwarmend!

EénvanZin is zich aan het voorbereiden op de kerstperiode, met onder meer een concert in het Dommelhuis op 16 december; kaartjes zijn al verkrijgbaar!

Verder werpen 2 gebeurtenissen hun schaduw vooruit: volgend jaar is Son en Breugel 80 jaar bevrijd en zal EénvanZin optredens verzorgen in het kader van ‘Remember September’.

150 jaar
In 2025 bestaat EénvanZin maar liefst 150 jaar, en de voorbereidingen voor dit bijzondere jubileum zijn inmiddels gestart. Met 150 jaar is EénvanZin niet het oudste koor van Nederland, maar wel ouder dan bijvoorbeeld het beroemde koor uit Maastricht, De Maastreechter Staar, dat dit jaar zijn 140-jarig bestaan vierde.

Wilt u eens kijken of meezingen bij EénvanZin iets voor u is? Kom gerust vrijblijvend eens kijken, we repeteren elke maandagavond van 20.00-22.00 uur in het Vestzaktheater (Dommelhuis) in Son. Alle leeftijden zijn welkom!