Plandelen
Plandelen Foto: ingezonden
Klimaatweek

Ga je mee plandelen?

Natuur Duurzaamheid

Son en Breugel - Wat is plandelen? Plandelen is een samensmelting van het Zweedse woord plocka, dat verzamelen betekent, en wandelen. Het is dus wandelen en tegelijkertijd zwerfvuil oprapen in bermen en bossen. Die trend is overgewaaid uit Scandinavië.

Zwerfafval zorgt voor overlast in de natuur. Het duurt vaak jaren voordat het afgebroken wordt en daarnaast zijn er veel dieren die er in verstrikt raken of het opeten. Verder is het fijn als de natuur puur blijft, net zoals een schoon huis fijn is. Om die reden organiseren we in de Nationale Klimaatweek een plandeltocht samen met loopgroep De Springbokken op zondag 5 november om 10.00 uur. Loop je mee?

We verzamelen ons bij de kiosk in Son en Breugel. Mocht je al een prikstok en handschoenen hebben, dan kan je die meenemen. Zo niet, dan zorgen wij voor deze materialen. Als het lukt om met de fiets te komen is dat fijn, zodat een aantal mensen naar een ander deel van Son en Breugel kunnen fietsen om daar te plandelen. Na afloop wordt er gezorgd voor thee/ranja/koekje; neem je eigen beker mee!

Fijn als je je aanmeldt via klimaatburgemeestersonbreugel@gmail.com zodat we weten hoeveel mensen er ongeveer komen. Maar mocht je last minute willen aansluiten, dan ben je natuurlijk ook welkom!

Lees hier meer over het klimaat in onze klimaatkrant