Afbeelding

Niemand zal zich (stierlijk) vervelen op Breugels Festijn

Algemeen

Aanstaande vrijdag gaat de zestiende editie van het Breugels Festijn van start. De organisatie heeft opnieuw een gevarieerd drie dagen durend programma samengesteld. Jong en oud kan komend weekend zijn lol op in Breugel. Het Pieter Brueghelplein wordt voor de gelegenheid tot heus evenemententerrein omgedoopt.

Zet 18, 19 en 20 september alvast maar in uw agenda, want komend weekend is Breugel the place to be. De vrijdagavond wordt om 20.30 uur afgetrapt met het Koren Meezing Feest. Iedereen kan kosteloos meezingen met Rawazzi, de Gravelsingers en popkoor Dississit. Dit zangspektakel is slechts de opmars voor de rest van het weekend. De zaterdagmiddag is speciaal ingericht voor de kleintjes. De kinderen kunnen tekenen, knutselen, timmeren en deelnemen aan oud Hollandse spellen. Er is genoeg ranja voor iedereen en er zijn leuke prijzen te winnen.

De zaterdagavond is bestemd voor de jeugd. In samenwerking met feestvereniging 'van alles Wa' is een gevarieerd programma in elkaar gezet. De feestavond gaat om 19.00 uur van start met een hiphop dansshow van Crooks Dance Academy uit Son en Breugel. Naast dit optreden kan de jeugd tussen de 12 en 18 jaar zich ook vermaken met een mechanische stier tijdens de Bull Riding competitie. Wie het langst blijft zitten, mag zichzelf winnaar noemen. Deelname is gratis en er zijn mooie prijzen te winnen. En alsof dat niet genoeg is, is er van 19.00 uur tot 21.00 uur 'Happy Hour'. Tijdens deze uren is frisdrank voor half geld te koop. DJ Giel uit Son en Breugel draait muziek speciaal voor de jeugd. Na 21.00 uur richt hij zich op een ouder publiek, maar dat wil niet zeggen dat de jeugd niet meer welkom is. Integendeel.

Bij de beesten af
Vanaf 21.00 uur geeft Urban Park een dansclinic. In deze dansgroep zitten dansers die in diverse Europese landen hebben opgetreden. Een aantal leden heeft bij Nederlandse artiesten als achtergronddanser gewerkt. Ook hebben een paar leden in de finale gestaan van talentenjacht 'Hollands Got Talent'. Feestgangers die niet zo nodig de dansvloer op willen gaan, kunnen elders de beest uithangen. Of beter gezegd: op een beest hangen, want de mechanische stier blijft gewoon staan. Ook oudere bezoekers kunnen dus een ritje maken. Deze feestavond zal ongetwijfeld tot in de kleine uurtjes duren.

Zondag zijn er activiteiten voor het gehele gezin. Vanaf 11.00 uur wordt het evenemententerrein omgetoverd tot een BOERgondische Mert met landbouwvoertuigen. Tevens worden er demonstraties van oude ambachten gegeven en zijn er talloze activiteiten voor de kinderen georganiseerd. In de feesttent staan vanaf 12.00 uur allerlei talenten op het podium om hun dans- en zangkunsten te presenteren. Hapjes en drankjes zijn in overvloed verkrijgbaar en uiteraard kan men een wandeling over de Breugelse Rommelmarkt maken.

Voor meer informatie zie www.breugelsfestijn.nl.