Afbeelding

Verkeersweek op Wielen genomineerd voor gouden Prokkel

Algemeen

Son en Breugel / Utrecht - SWZ, DELA en ASVZ maken kans op 'Gouden Prokkel'. Tijdens de elfde nationale Prokkelweek, van 4 tot 9 juni, hebben duizenden mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar ontmoet. Er deden zo'n 700 mensen mee aan de 'ProkkelSterrenslag', er werden meer dan 300 activiteiten georganiseerd en 2.000 mensen hebben een zogeheten 'Prokkelstage' gelopen.

Gouden Prokkels
Uit al die honderden activiteiten zijn er veertien genomineerd voor een Gouden Prokkel, in drie verschillende categorieën. In de provincie Noord-Brabant maken twee initiatieven kans op een Gouden Prokkel. SWZ is in de categorie 'Innovatief' genomineerd voor de 'Verkeersweek op Wielen in Son en Breugel'. DELA en ASVZ zijn samen genomineerd in de categorie 'Prokkelen in de Samenleving' voor de 'High tea met DELA en ASVZ in Udenhout'. 
De Gouden Prokkels zijn bedoeld als inspiratie voor anderen: om te laten zien hoe Prokkelen kan bijdragen aan het realiseren van een meer inclusieve samenleving. 
De uitreiking hiervan vindt plaats op vrijdagmiddag 29 juni a.s. in het bedrijfsrestaurant van PwC/CMS, aan de Newtonlaan in Utrecht. De prijzen zullen worden uitgereikt door de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelenheid, Tamara van Ark. 

In de categorie Innovatief zijn de overige genomineerden: 
Workshop over Duurzaamheid in Woerden 
Olympic Moves in Arnhem 
Prokkelweek Netwerk Amsterdam
Philadelphia actief in de Prokkelweek 2018

In de categorie Prokkelen in de samenleving zijn de overige genomineerden:
Bakken, knippen en plakken in Nederweert
Mega Prokkel in Pijnacker
Prokkeldag 2018 in Enschede
Resto van Harte sluit aan in de Prokkelweek 2018

In de categorie Mensenrechten zijn de genomineerden:
BeleidsProkkel gemeente Gorinchem
BeleidsProkkel VNG
Gastles Recht op onderwijs in Nijmegen
De Zijlen en gemeente Midden Groningen

Participatie
De Prokkelweek vraagt aandacht voor de integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking. Eén week per jaar als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. Steeds meer mensen en organisaties gebruiken de Prokkelweek dan ook als laagdrempelig instrument voor inclusie. De samenleving is van ons allemaal; Prokkelen draagt daar haar steentje aan bij.
prok·kel de; m -s, -en 1 prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking