Digisterker en Klik en Tik
Digisterker en Klik en Tik

Cursus Werken met de e-overheid. Wordt Digisterker

Algemeen

Tegenwoordig moet u met de computer zelf huurtoeslag aanvragen, werk zoeken, of uw verhuizing doorgeven aan de gemeente. Niet iedereen is daar klaar voor.
Bibliotheek Dommeldal wil daarom samen met de gemeente Son en Breugel de inwoners helpen met een speciale cursus.

Digitaal toch makkelijk allemaal
In vier cursusochtenden krijgt u uitgelegd hoe u met de computer bij de landelijke loketten gegevens zoekt, aanvraagt of instuurt. U leert er zelf uw persoonsgegevens bekijken, uw DigiD gebruiken en toeslagen aanvragen. Ook leert u zoeken en voorzieningen aanvragen via de site van de gemeente. Zo behandelen we het digitaal werken met landelijke loketten, het digitaal werken met de loketten van de gemeente Son en Breugel en het digitaal zoeken en vinden op SonenBreugelVerbindt.nl, het online platform van u en uw dorpsgenoten.

Enige PC-ervaring is wel handig
U oefent met uw eigen gegevens, maar wel binnen een beveiligde omgeving. Tip: neem uw identiteitsbewijs mee, want u moet soms inloggen met uw burgerservicenummer. Uitgangspunt is dat u de computer basisvaardigheden beheerst, dus u weet hoe muis en toetsenbord werken en u gaat regelmatig het internet op om bijvoorbeeld informatie te zoeken en te e-mailen. Mocht u deze vaardigheden niet of onvoldoende bezitten, dan gaan we u vanaf september de mogelijkheid bieden om deze vaardigheden in een aparte cursus eigen te maken.

Op tijd aanmelden
Per cursusronde is plaats voor ongeveer zeven deelnemers. Plaatsing gaat op volgorde van aanmelding; u werkt met uw eigen laptop of tablet. Op verzoek kan de Bibliotheek een laptop beschikbaar stellen. Deelname is nu gratis (normaal € 30), inclusief uitgebreid werkboek en koffie. U sluit de cursus af met een certificaat.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten op donderdagochtend donderdag 6 september om 9.30 uur en vervolgens op 13 september, 20 september en 27 september van 9.30 tot 11.30 uur en vindt plaats in het leslokaal van de Bibliotheek in het Vestzaktheater. Aanmelden (altijd voor de complete serie van vier cursusochtenden) via: 0499-473033 of het digitale inschrijfformulier http://www.sonenbreugelverbindt.nl/digisterker. Na aanmelding ontvangt u snel bericht wanneer u kunt starten.