Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Een weekend van herdenken, maar ook van feest

Algemeen

Het is een beetje een tegenstelling, komend weekend. Het is een druk weekend, waarin we degenen die in september 1944, een mensenleven geleden, gevochten hebben voor en gewond geraakt zijn of hun leven gaven voor onze vrijheid herdenken. Iets waar we respectvol bij stil willen staan, o.a. door een krans te leggen bij het monument bij de vijver aan de Europalaan, zondagmiddag 16 september, om 14.20 uur. Iets wat eveneens herdacht en herbeleefd kan worden door de 're-enactment' van de 'Triple A living history group', die de gebeurtenissen van september 1944 na zullen spelen.

Door het offer van deze mensen genieten wij nu van onze vrijheid, die ons in de gelegenheid stelt feest te vieren. Zoals bij het Breugels Festijn, dat ook dit weekend plaatsvindt, en dat bol staat van de BOERgondische gezelligheid. Van de kindermiddag vol attracties, met 's avonds de pub quiz voor de volwassenen, tot de BOERgondische Mert en het Groot Breugels A-meeZ(w)ing café, het beloofd gezellig te worden!

Het lijkt een tegenstelling. Maar het is juist dankzij de offers dat we zoiets moois als het Breugels Festijn mogen beleven. Zo is het dan ook wel weer.