Afbeelding

Kids Edition Freedom Run 2018: eerbetoon aan onze bevrijders

Algemeen

Son en Breugel - De vierde editie van de Freedom Run gaat van start. Een hele bijzondere recreatieve loop, waar u deelgenoot van kunt uitmaken. De run vindt plaats op zondag 28 oktober 2018. Het start schot klinkt om 11.30 uur voor de kids runs van 800 meter en 1.600 meter. Als volwassenen start u vanaf 12.00 uur en kunt u kiezen uit maar liefst drie afstanden: de 4, 8 en 10 miles.

Kinderen in de hoofdrol met hun ouder
De Kidsruns staan voor de tweede keer op het programma. Wanneer liep u met uw kind voor het laatst onder een Dakota vliegtuig door? Kijk eens naar de foto's van 2017 op de website en u snapt waarom deze loop zo speciaal is.

Ontwapende kinderen met super blije gezichten, allemaal heel ingenomen met hun medaille. Dit jaar krijgen de kinderen niet alleen een medaille, maar ook nog een passend cadeau, gemaakt door Isabel van Duijne. Zij is kinderboekenschrijfster en illustrator en zal aanwezig zijn om kennis te maken en haar boeken te promoten en te signeren. Reden temeer om samen met uw kind te komen rennen op het terrein van het museum Bevrijdende Vleugels!

Joe Mann en Robert Cole
De stichting 18 september, waarvan de Freedom Run onderdeel is, brengt dit jaar een eerbetoon aan onze Amerikaanse bevrijders. Met een zeer persoonlijke hulde aan Joe Mann en Robert Cole. Zij vormen dit jaar 'het gezicht' van de Freedom Run, samen met de vijf bevrijders uit de vorige editie.

In september 1944 is ongekend fel gevochten in de bossen waar gelopen gaat worden. Duitse troepen probeerden te voorkomen dat de gelande Amerikaanse parachutisten door konden breken. Twee bijzonder moedige mannen sneuvelden in deze strijd. Luitenant-Kolonel Robert Cole en soldaat Joe Mann zijn voor hun moed beiden postuum onderscheiden met de hoogste militaire eer: de 'Medal of Honor'.

Het decor in de bossen tussen Son en Best
De start is weer op het terrein van het museum Bevrijdende Vleugels. Nieuw dit jaar is dat niet alleen de kids runs maar alle afstanden door de Dakotahal van het museum gaan. Verder leidt het prachtig en geheel nieuwe parcours voor de drie langere afstanden door de bossen langs enkele gedenkmonumenten. Voor de deelnemers van de 8 en 10 miles vormen de velden van de Sonniuswijk en de historische grond van De Paulushoef het decor, als extraatje.

Niet alleen worden de deelnemers sportief uitgedaagd maar tegelijk ook vermaakt. Er zal een heuse deejay, ondersteund door GOBO events, aanwezig zijn voor de jeugdige tieners en twintigers. DJ Riet is zijn naam. En dat is nog niet alles!
Bij de bevoorradingpost zal muziek te horen zijn vanuit een leger jeep. En bij het naderen van de finish hoor je van ver al het geluid van de vijfkoppige band 7 DAYS.

Freedom Run 2018 kent iedere keer weer een gezellige en bijzondere sfeer door het thema, daar kunt u zeker van zijn. Daarnaast gaat u niet alleen met een bezweet shirt naar huis, maar ook met een speciaal aandenken.

Doe gezellig mee! Voor het inschrijfgeld hoeft u het zeker niet te laten, het is inclusief een consumptie. U steunt tevens de stichting 18 september met uw deelname.

Het maximaal aantal inschrijvingen bedraagt 750, en de inschrijf termijn sluit op vrijdag 19 oktober. Dus wees op tijd en schrijf u nu in op www.freedomrun.nl!