Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 81440c
Foto: Ingezonden
Algemeen / Son & Breugel

Beeld en Woord in de week van de Poëzie Vensters naar buiten

Son en Breugel - De opening van de expositie 'Vensters naar buiten' van Toos Bonten in Galerij De Verdiepingen vond zondag 27 januari plaats. Uw dichters van DichtBij, maakten gedichten bij het werk van Toos die samen met de muziek van pianiste Marjola Lishi werden gepresenteerd.

Er waren veel genodigden die samen met de bewoners een enthousiast publiek vormden. Zo werd deze gebeurtenis op voorhand ook een toepasselijke opening van de Week van de Poezie die 31 januari begint en 6 februari eindigt. Zij willen u uitdagen een gedicht te maken bij een schilderij van Toos Bonten. Er is keuze uit 24 schilderijen. Het winnende gedicht wordt ingelijst en naast het betreffende schilderij gehangen. Dit alles met een feestelijke ontvangst. Tevens wordt uw gedicht geplaatst in deze krant. Mocht u niet in de gelegenheid zijn de expositie te bezoeken om u te laten inspireren, dan kunt u een gedicht maken bij de afbeelding van het hierboven geplaatste schilderij, 'Zindering' geheten.

U kunt uw gedicht tot en met 14 februari insturen aan de redactie, via redactie@demooisonenbreugelkrant.nl, onder vernoeming van: 'Mijn Gedicht'. De jury bestaat uit de dichters van DichtBij: Willem Berkers, Theo Smit, Ruben Kemperman en Catherine Witvliet.

Toos Bonten is een veelzijdig en intens kunstenaar die zich vooral in het schilderen verbindt met de uitingsvormen van het leven op aarde. De natuur en de elementen die zij met uitbundige kleuren, waarin het licht een grote rol speelt, tot vensters naar buiten maakt. Naast schilderijen maak zij beelden van steen en brons. Bij het werken in steen zoekt zij de balans tussen bewerkte en onbewerkte steen. Markante vormen die een oerkracht uitstralen. Haar laatste werken zijn beelden in brons, een materiaal met een prachtige uitstraling. Het zijn figuratieve beelden, sierlijk en vrouwelijk. In de beweging van het materiaal weet zij stemming en emotie uit te drukken. Toos wordt veel gevraagd voor exposities. Zij is lid van Stichting Kubra, NABK en Arte Contraste. Afgelopen zomer heeft zij mee geschilderd in het project The Colorfield Performance in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.

De expositie is geopend op alle zondagen van 15.00 - tot 17.00 uur, Galerie De Verdiepingen, Villa de Kleine Heide, Europalaan 2a, Son en Breugel.

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>