Afbeelding
Foto: Ingezonden

Meiden MD3 winnen de integratieprijs

Algemeen

Son en Breugel - Dat sport verbroedert is al lang bekend. Zaterdag 22 juni hebben de meiden van HTC-Son MD3 dit nog eens mogen ervaren. De meiden waren uitgenodigd om deel te nemen aan een hockey-integratie toernooi door het Panda Team Tilburg.

Het Panda team is een hockeyteam van meiden van 9 tot en met 15 jaar en bestaat voornamelijk uit vluchteling kinderen. Doel van de dag was samen een leuke en sportieve dag beleven met als hoofdthema 'integratie'. Wat deden de meiden van MD3 dit leuk. Samen hockeyen om de eer en tegelijkertijd respect en aandacht voor de ander.

Om het thema van integratie nog eens extra kracht bij te zetten, hockeyden de meiden zaterdag in verschillende kleuren shirts. Wanneer de meiden op een rij stonden vormden zij een regenboog. Het maakt namelijk niet uit welke kleur je bent, samen zijn ze één. Elk team ontving een gele zon met daarop geschreven: 'De HTC-Son schijnt voor iedereen!' Op de achterkant een zakje met zonnebloemzaadjes om de zon overal te laten schijnen.

De dames hebben een dik compliment mogen ontvangen van de coach van het Panda Team. 'Jullie zijn goud waard!' De dag kon niet meer stuk. De trainers zijn trots op deze prestatie van de meiden.