Logo mooisonenbreugel.nl
Koppel je water af   | Fotonummer: 760e72
Koppel je water af (Foto: Wil Feijen)
gemeente

Ruim honderd inwoners hebben regenwater afgekoppeld

Son en Breugel - Bij hevige regenval komt het voor, dat het riool zoveel water in korte tijd moet verwerken, dat het riool overstort. Met de overstort stroomt vuil rioolwater in het oppervlaktewater. Oplossing? Eén daarvan is het afkoppelen van regenwater. In Son en Breugel hebben al 110 huiseigenaren hun regenwater afgekoppeld.

Tegoed van driehonderd euro
Een goede zaak, vindt ook de gemeente. Wethouder Jan Boersma: "Daarom verstrekken we een subsidie van driehonderd euro aan inwoners die aan de slag zijn gegaan met het afkoppelen van de regenwaterafvoer van het riool. En Waterschap De Dommel verdubbelt dit bedrag tijdelijk! Het is de moeite waard om daadwerkelijk aan de slag te gaan om de eigen woning en de tuin klimaatweerbaar te maken."

Ook korting op rioolbelastingInwoners die de regenwaterafvoer vóór 1 januari 2020 minimaal de achter- en zijkant van de woning afkoppelen, verzekeren zich ook van een eenmalig subsidiebedrag van zeshonderd euro. Het waterschap verdubbelt tot die datum voor de eerste vierhonderd aanvragers de gemeentelijke subsidie van driehonderd euro. Daarnaast is nog eens vijftig euro te verdienen. Dat is het bedrag dat men als korting ontvangt op de rioolbelasting. Daarvoor is afkoppelen voor 1 januari 2020 wel noodzakelijk om eind februari vijftig euro minder op de belastingaanslag te hebben staan.

Is uw woning ook geschikt?
Het afkoppelen van de regenpijp is niet moeilijk. Zeker niet als u weet hoe u dit het beste kunt aanpakken. Op www.sonenbreugel.nl, bij bestuur en organisatie en vervolgens 'wat we doen is groen' vindt u meer informatie en voorbeelden van hoe u zelf wateroverlast kunt aanpakken. Ook kunt u hier de 'subsidie afkoppelen regenwater' aanvragen. Wilt u nog meer informatie? Bel dan met de gemeente via 0499-491491.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>