Patrick Broens achter de bar in De Boerderij
Patrick Broens achter de bar in De Boerderij Foto: Ingezonden

Muziekmiddag De Speelman op het dak

Algemeen Muziek

Son en Breugel - Patrick Broens heeft het afgelopen jaar als bezoeker en later als muzikant de gezelligheid van 'De Speelman' mogen ervaren. De Speelman is een jamsessie die elke laatste zondag van de maand plaatsvindt. De vaste vrijwilliger Jan Oome gaf vorig jaar augustus aan te willen stoppen. Patrick heeft er niet lang over na hoeven denken, dat wilde hij graag gaan doen. De huiselijke sfeer en het samenzijn van muzikanten en publiek voelde goed. Dit moet behouden blijven.

Zijn vuurdoop als nieuwe vrijwilliger achter de bar is inmiddels al enkele sessies terug. Zes jaar geleden is Patrick begonnen met gitaarspelen. Niet wetende dat dit hem zoveel leuke momenten zou opleveren. Destijds was zijn doel om met een paar akkoorden een liedje te kunnen spelen. Toen dat lukte en hi de kick van het samen muziek maken had ontdekt wilde hij alleen maar meer.

De eerste keer dat Patrick de jamsessie bijwoonde was vorig jaar mei. Hij was erbij als publiek. Dit omdat hij niet direct de moed had om mee te spelen met de muzikanten. Tijdens gesprekken met publiek en muzikanten werd Patrick aangemoedigd mee te gaan doen. Dat heeft hij een maand later gedaan! De muzikale steun in de rug van de medemuzikanten was fijn, met het applaus van publiek als extra ervaring! Daarna heeft hij de sessies nog een aantal keer bijgewoond, steeds met iets meer repertoire.

Voor 2020 zijn er leuke plannen met De Speelman. Ze spelen veel oude Nederlandse en Engelstalige muziek. Van gezellige meezingers tot mooie luisterliedjes. Ook brengen ze regelmatig Griekse en Ierse nummers ten gehore. Omdat er onvoorbereid samen muziek gemaakt wordt, is het eigenlijk altijd een verrassing wat de middag brengt. Boven alles is het voor hun van belang dat het publiek een leuke middag heeft. Het publiek bestaat veelal uit 50-plussers en senioren. Patrick ziet vaak mensen genieten van de voor hen herkenbare muziek. Wat ze met de muziekmiddag hopen te bereiken is verbinding en als er iets kan zorgen voor verbinding dan is het wel muziek!

Op zondag 26 januari om 15.00 uur starten ze weer met de eerste 'Speelman op het dak' van 2020. Het is in De Boerderij in Breugel en de toegang is gratis. Dus lijkt het u leuk om (even) te komen kijken of mee te komen spelen dan bent u van harte welkom.