Afbeelding
Foto: Ingezonden

Lezing Mariska Ruissen in Ouder-Café

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - Als ouder wordt er veel van je verwacht. Het is een worsteling om alle ballen in de lucht te houden. Je bent immers niet alleen ouder, maar ook partner van, werknemer bij, collega van, vriend van… En in al die rollen wordt er veel van je verwacht.

Wil je al die rollen perfect vervullen, dan kun je je leeg, moe en geïrriteerd voelen. Grote kans dat jij je leven niet meer zelf vormgeeft, maar dat jouw Pleaser of Perfectionist aan het stuur zit. Het goede nieuws is dat je er iets aan kunt doen! Mariska Ruissen vertelt erover in een speelse, actieve lezing, op dinsdagavond 28 januari, van 18.30 - 21.30 uur, in de Bibliotheek in het Vestzaktheater.

Stemmetjes in je hoofdIedereen heeft last van stemmetjes in zijn/haar hoofd. Die stemmetjes bepalen jouw gedachtes en jouw beleving van de wereld om je heen. Maar het is tijd om de regie terug te pakken. Maak kennis met verschillende deelpersonages in jezelf en ontdek, dat je op een andere, lichtere en makkelijkere manier kunt leven. Leer te luisteren naar meer helpende en voedende stemmetjes in je hoofd, zoals je Innerlijke Kompas of je Blije Speelse kind.

Mariska RuissenTrainer, coach en schrijfster Mariska Ruissen neemt je deze avond mee op reis in je hoofd en biedt tools om hardnekkige overtuigingen om te buigen. Het is de bedoeling om na deze avond een vervolgbijeenkomst te programmeren, zodat je, stap voor stap, steeds beter grip krijgt op die kritische stemmetjes en met meer zelfvertrouwen in het leven staat. Nieuwsgierig geworden? Zorg dan dat je deze avond niet mist.

Aanmelden
Bij de avonden van het Ouder-Café is opvoeden het thema en is meestal een spreker/spreekster te gast. Ouders en opvoeders van kinderen tussen (±) 8 en 16 jaar zijn daarbij welkom, niet alleen om te luisteren en vragen te stellen, maar ook om met elkaar op een informele manier, in gesprek te gaan over het opvoed-onderwerp van die avond. Het Ouder-Café komt tot stand met samenwerking van Bibliotheek Dommeldal met de LEVgroep, Korein en GGD Brabant Zuid-Oost. Voor de lezingen kun je je online aanmelden, via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten. De toegangsprijs is 5 euro inclusief een kop koffie/thee. Bibliotheekleden krijgen 2 euro korting op vertoon van de geldige Bibliotheekpas.