Kim Roefs Dott Fashion 'Starter van het Jaar 2019'
Kim Roefs Dott Fashion 'Starter van het Jaar 2019' Foto: Wil Feijen

Lions Club maakt 'Ondernemer van het jaar' bekend

Algemeen Ondernemer van het Jaar

Son en Breugel - Kim Roefs, Michèle van Rooy, Huub van der Vrande en Adrie Neervoort werden zaterdag 1 februari 'in the spotlights' gezet door de Lions Club Son en Breugel. In de sfeervol ingerichte feesttent werden tijdens de feestelijke Ondernemersavond de prijzen uitgereikt voor 'Starter van het jaar', 'Ondernemer van het jaar Son en Breugel', 'Ondernemer van het jaar Ekkersrijt' en voor de eerste keer de 'Lions Club Son en Breugel Trofee'. De presentatie van de avond was in handen van Remco Heeren.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Joep Panken, president van de Lions Club Son en Breugel, opende de Ondernemersavond, die voor de zeventiende keer gehouden. Bijna driehonderd gasten genoten van het feest en zagen aan wie de titels werden toegekend. Dit jaar is gekozen voor een nieuwe opzet. De jury maakt een selectie uit alle aangemelde ondernemers. Op basis van de nominaties en de gevoerde gesprekken met bedrijven binnen het thema 'Anders denken, gewoon doen' heeft de jury in iedere categorie een ondernemer gekozen. Die keuze werd tijdens de Ondernemersavond bekendgemaakt. Dit jaar werd ook een nieuwe prijs uitgereikt: 'De Lions Club Son en Breugel Trofee'. Deze trofee wordt uitgereikt aan een onderneming, organisatie of persoon die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de lokale gemeenschap in Son en Breugel. De Lions Club wilde deze ondernemer graag in het 'Sonnetje' zetten.

Achterliggende gedachte
Naast een gezellige netwerkavond is ook het achterliggend doel van de avond succesvol bereikt: het bij elkaar brengen van gelden om daarmee een aantal, met name lokale goede doelen te ondersteunen. De opbrengst van dit jaar, ruim 16.000 euro, werd tijdens de avond grotendeels direct uitgereikt aan zeven goede doelen. Therapeutisch Paardrijden Zonhove ontving twee cheques: 1.500 euro van de Lions Club en 750 euro van Stichting het gehandicapte kind.

Goede doelen
Stichting Kinderkampen Kika en stichting Kufambatose ontvingen ieder een cheque van 1500 euro. De gezamenlijke kerken in Son en Breugel hebben in december de cheque ter waarde van 2.500 euro al in ontvangst genomen ten behoeve van de kerstpakkenactie. Een cheque van 500 euro werd overhandigd aan Kindervakantiespelweken Son en Breugel en een cheque van 1.000 euro was er voor de voedselbank Best e.o., afdeling Son en Breugel.

Verdubbeling
De landelijke Lionsactie voor kinderen met kanker kreeg een cheque van 1.000 euro overhandigd. Tijdens de avond werd het bedrag verdubbeld door de Internationale Lions. De Lions geven ook nog doorlopend donaties aan onder andere het HOi-Huis, de Lions wensboom en de Bas van de Goor Foundation.

Starter van het jaar
Patrick Wijns, directeur van hoofdsponsor Rabobank, maakte bekend dat Kim Roefs van Dott Fashion 'Starter van het jaar 2019' is geworden. Patrick: "Kim is gedreven in haar werk en heeft persoonlijke aandacht voor haar klanten." Kim nam na de lovende woorden van Patrick de onderscheiding en een cheque van 500 euro trots in ontvangst. "Het is ontzettend gaaf dat ik deze prijs dit jaar heb gewonnen. Ik heb veel mede-ondernemers gesproken deze avond. Samen met andere ondernemers en klanten kun je veel bereiken. Hou ons dorp bruisend en shop lokaal!", aldus Kim.

Ondernemer van het Jaar Son en Breugel
De onderscheiding 'Ondernemer van het Jaar Son en Breugel' wordt jaarlijks uitgereikt door Luc Ross, voorzitter van Ondernemersvereniging Son en Breugel (OVSB). Luc was dit jaar verhinderd doordat hij afgelopen week vader is geworden van een dochter. Zijn honneurs werden waargenomen door Bert-Jan van Dinter. Hij reikte de onderscheiding uit aan Michèle van Rooy van Visage & More. Bert-Jan: "Michèle is een geboren onderneemster. Ze geeft graag haar kennis door en toont creativiteit. Duurzaamheid is belangrijk voor haar. Het thema 'Anders denken, gewoon doen' is haar op het lijf geschreven." Michèle kijkt daags na haar onderscheiding met veel plezier terug op de Ondernemersavond: "Het is echt overweldigend en heel bijzonder dat ik zoveel leuke en positieve reacties heb ontvangen. Ik had dit niet verwacht, het is echt een mooie erkenning."

Ondernemer van het Jaar Ekkersrijt
Willy van der Velden, voorzitter van Ondernemersvereniging Ekkersrijt, had de eer om de winnaar van deze onderscheiding bekend te maken. Willy: "Sinds de fusie in 1980 heeft Neways een stormachtige groei doorgemaakt. Van een nationaal bedrijf is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale onderneming. In 2019 bestond het Sonse familiebedrijf 50 jaar." Na deze mooie, warme woorden betrad directeur Huub van der Vrande het podium om de prijs in ontvangst te nemen. Huub: "Dit is een mooie erkenning dat ons bedrijf is gekozen tot 'Ondernemer van het jaar'. De gezamenlijke kerken in Son en Breugel kunnen dit jaar rekenen op onze steun. Wij gaan de kerstpakketten voor onze rekening nemen." Huub kijkt daags na de Ondernemersavond terug op een hele mooie avond die goed georganiseerd was door de Lions Club. Huub: "Neways valt niet vaak in de prijzen. Wij houden ons vaak op de achtergrond. Dit is een hele mooie eer en waardering." De Lions Club krijgt een grote pluim van Huub. "In een gezellige, gemoedelijke sfeer hebben zij de ondernemers een geweldige avond gegeven waar alles tot in de puntjes was geregeld."

De trofee
De 'Lions Club Son en Breugel Trofee' werd als laatste onderscheiding uitgereikt. Deze trofee is in opdracht van de Lions Club Son en Breugel gemaakt door Kunst en Co in Eindhoven. Een dagbesteding waar geestelijk gehandicapte kinderen onder begeleiding kunstwerken maken. Voor de eerste keer wordt deze trofee uitgereikt en is bestemd voor een onderneming, organisatie of persoon die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de Sonse gemeenschap. De Lions Club wil met deze trofee een persoon in het 'Sonnetje' zetten. Toen de naam Adrie Neervoort, uitgever en eigenaar van DeMooiSonenBreugelKrant, werd genoemd, volgde een applaus. Beduusd en verbaasd betrad Adrie onwennig het podium en nam de trofee in ontvangst. Nadat de foto's over Adrie op het scherm waren vertoond, kon hij alleen maar toevoegen dat 'beelden meer zeggen dan woorden'. De Lions Club Son en Breugel werd hartelijk bedankt voor het toekennen van deze mooie trofee. Adrie: "Ik was totaal verrast door deze mooie prijs", blikt Adrie terug op zaterdagavond. "Het is een compliment voor mij en ons team en voor iedereen die bijdraagt aan het succes van onze krant. Denk hierbij aan verenigingen, organisaties, ondernemers en onze lezers. De trofee is is een groot compliment voor heel Son en Breugel."

Nadat alle onderscheidingen waren uitgereikt, sloten president Joep Panken en presentator Remco Heeren de avond af en kondigden zij de band Caboose aan. Vanaf het eerste nummer tot en met de laatste muzieknoot werd er volop gebruikgemaakt van de dansvloer.

Adrie Neervoort ontving de Lions Club Son en Breugel Trofee
Huub van der Vrande 'Ondernemer van het Jaar 2019 Ekkersrijt'
 Kim Roefs 'Starter van het Jaar 2019'
Michèle van Rooy Ondernemer van het Jaar 2019 Son en Breugel