Een deel van de lantaarnpalen bij het fietspad aan de Planetenlaan geeft nog geen licht
Een deel van de lantaarnpalen bij het fietspad aan de Planetenlaan geeft nog geen licht Foto: MooiSonenBreugel

Deel fietspad Planetenlaan nog steeds in het donker

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Eind september vorig jaar zijn er door Enexis lichtmasten geplaatst op de Planetenlaan, op het gedeelte vanaf Wolfswinkel tot aan de brug over de Dommel, maar de kabels zijn nog niet aangelegd. Dit is de reden dat fietsers en wandelaars op dat gedeelte in de afgelopen donkere maanden niet goed zichtbaar waren. 

Redacteur: Emmy Grit

In september 2019 heeft Enexis de gemeente Son en Breugel al laten weten dat zij de geplande doorlooptijd van 13 weken niet konden halen door personeel- en materiaalgebrek. De werkzaamheden werden opgerekt naar 27 weken. Op dit moment is het nog steeds niet bekend wanneer de kabels in de grond gelegd worden.

Afhankelijk
De woordvoerder van de gemeente: “Wij zijn afhankelijk van Enexis voor wat betreft het leggen van de kabels. De gemeente heeft hier geen invloed op en kan geen andere partijen voor deze werkzaamheden benaderen. Nadat de kabels gelegd zijn, kunnen we een aannemer inschakelen die ze kan aansluiten. Ook hier moeten we weer rekening houden met de agenda van de aannemer.”

Planning
Het fietspad aan de Rooijseweg wordt volgens de planning wel op tijd in het licht gezet. De laatste lichtmasten aan dit fietspad worden deze week gezet. De woordvoerder: “De verwachting is dat het werk vrijdag 28 februari klaar is.”

Grote vraag
Wanneer de lampen aan de Planetenlaan ontstoken kunnen worden, is op dit moment nog een grote vraag. Voor de volgende donkere maanden moet dit vast goed komen.