Afbeelding
Foto: ©pixabay.com

Aantal corona-opnames dorpsgenoten blijft stabiel

Algemeen Coronavirus

Son en Breugel / Landelijk – Het afgelopen etmaal werden 110 patiënten opgenomen in het ziekenhuis, dit zijn opnieuw minder opnames dan zaterdag 18 april. Het totaalaantal opgenomen patiënten komt hiermee op 9704. Het werkelijk aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. 

In de afgelopen 24 uur zijn er 83 patiënten aan het coronavirus overleden, 59 minder dan een dag eerder. Het totaalaantal sterfgevallen komt hiermee op 3684. Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dit gerapporteerd wordt. Hierdoor zijn de aantal waarschijnlijk hoger

Tot nu toe zijn er 32.655 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Het afgelopen etmaal zijn er 1066 geteste personen bijgekomen. Dit zijn er minder dan daags hiervoor.

Op zondag 19 april blijft het aantal inwoners uit Son en Breugel dat is opgenomen in het ziekenhuis is volgens het RIVM nog steeds stabiel op 27 inwoners. Sinds Tweede Paasdag is dit niet gestegen. Klik hier voor het overzicht.

Bron: RIVM.nl