Afbeelding
Foto: ©pixabay.com

Minder opnames, sterfgevallen en positief geteste personen

Algemeen

Son en Breugel / Landelijk – Het aantal ziekenhuisopnames is met 14 patiënten afgenomen, naar 123. Het totaalaantal opgenomen patiënten (of geweest) komt hiermee op 10.281. Het aantal overledenen is met 11 patiënten verminderd. De afgelopen 24 uur zijn er 112 patiënten aan het coronavirus overleden. Het totaalaantal sterfgevallen komt hiermee op 4289. Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dit gerapporteerd wordt. Hierdoor is het werkelijk aantal waarschijnlijk hoger.

Tot nu toe zijn er 36.535 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Het afgelopen etmaal zijn er 806 geteste personen bijgekomen. Dit zijn er 81 minder dan de afgelopen 24 uur. Het werkelijk aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. 

Op vrijdag 24 april blijft het aantal inwoners uit Son en Breugel dat is opgenomen in het ziekenhuis volgens het RIVM nog steeds stabiel op 27 inwoners. Sinds Tweede Paasdag is dit niet gestegen. Klik hier voor het overzicht.

Bron: RIVM.nl