Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 2c9297
Foto: ©rivm.nl

Aantal opnames steeds minder

Son en Breugel / Landelijk – Er zijn het afgelopen etmaal 7 patiënten opgenomen in het ziekenhuis opgenomen (geweest) volgens de cijfers van woensdag 26 mei. In totaal zijn dit nu 11.697 patiënten. Het aantal overleden patiënten is met 15 gestegen het afgelopen etmaal. In totaal zijn er nu 5856 patiënten overleden aan het coronavirus. De gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Er zijn 190 positief geteste personen de afgelopen 24 uur bijgekomen, dit zijn 58 mensen meer dan dinsdag. Tot nu toe zijn er 45.768 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen zoals gemeld.

Woensdag 27 mei is het aantal inwoners uit Son en Breugel dat is opgenomen in het ziekenhuis volgens het RIVM nog steeds stabiel met 31 personen.

Eerste resultaten teststraten
Sinds 6 mei kunnen medewerkers met (milde) klachten in het basisonderwijs en de kinderopvang zich laagdrempelig laten testen. Dat gebeurt bij de ‘teststraten’ van de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst , via de huisarts of het ziekenhuis. Uit analyses van de eerste 2100 testen bij deze groep in de teststraten blijkt dat 2,8% medewerkers met klachten uit de kinderopvang en het basisonderwijs positief testte op COVID-19. 

Sinds 6 mei tot en met 25 mei 10.00 uur zijn in totaal 99 personen werkzaam in het basisonderwijs en kinderopvang met COVID-19 bij het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  gemeld. Dat zijn alle positief geteste personen uit deze groep (getest bij de teststraten, via de  huisarts of het ziekenhuis) Van hen is 1 persoon gemeld als opgenomen in het ziekenhuis. Het RIVM houdt deze cijfers nauwlettend in de gaten, ook als het voortgezet onderwijs weer open gaat.

Bron: www.rivm.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>