Afbeelding
Foto: ©pixabay.com

Aantal sterfgevallen licht gestegen

Algemeen Coronavirus

Son en Breugel / Landelijk – Er zijn het afgelopen etmaal 6 patiënten opgenomen in het ziekenhuis opgenomen (geweest) volgens de cijfers van dinsdag 9. In totaal zijn dit 11.800 personen. Het aantal overleden patiënten is met 15 gestegen het afgelopen etmaal. In totaal zijn er nu 6031 patiënten in Nederland overleden aan het coronavirus. De gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Er zijn 164 positief geteste personen de afgelopen 24 uur bijgekomen. Dat is 1 minder dan de cijfers van gisteren. Tot nu toe zijn er 47.903 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen zoals gemeld.

Dinsdag 9 juni is het aantal inwoners uit Son en Breugel dat is opgenomen in het ziekenhuis volgens het RIVM nog steeds stabiel met 31 personen.

Zorgmedewerkers en COVID-19 

Er zijn tot en met 9 juni, 10.00 uur, 16.973 zorgmedewerkers in de leeftijd van 18 tot en met 69 jaar met COVID-19 gemeld. Dit betreft zorgmedewerkers binnen en buiten het ziekenhuis. Het is niet bekend en niet te achterhalen of de zorgmedewerkers het virus tijdens hun werk hebben opgelopen of daarbuiten. Er zijn 529 zorgmedewerkers gemeld als opgenomen in het ziekenhuis. Dat is 3% van het totaalaantal positief op COVID-19 geteste zorgmedewerkers. Van 11 zorgmedewerkers is gerapporteerd dat zij zijn overleden. Zij hadden een leeftijd tussen de 45 en 69 jaar. Van zeven van de overleden zorgmedewerkers is bekend dat zij bestaande gezondheidsproblemen hadden. Van twee overleden zorgmedewerkers is dit nog niet bekend.

De leeftijdsverdeling en man-vrouwverdeling van zorgmedewerkers is duidelijk anders dan die van overige COVID-19 patiënten. Zorgmedewerkers zijn gemiddeld jonger en vaker vrouw.

Bron: www.rivm.nl