Afbeelding
Foto: @pixabay.com

Groot onderhoud brug Planetenlaan

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - De brug over de Dommel in de Planetenlaan heeft een grote onderhoudsbeurt nodig. Omdat de Planetenlaan een drukke straat is, heeft de gemeente Son en Breugel er voor gekozen om dit onderhoud in een verkeersluwe periode uit te voeren. De werkzaamheden worden daarom in de bouwvakvakantie uitgevoerd. De klus is aangenomen door BAM Infra uit Helmond.

Uiteraard zal er overlast voor gebruikers ontstaan, maar dit wordt geprobeerd om tot een minimum te beperken. Er wordt daarom in fases gewerkt, waarbij de brug open blijft voor doorgaand verkeer. Om dit mogelijk te maken wordt een verkeersregelinstallatie toegepast. Fietsers worden gevraagd om af te stappen en het werkvak met de fiets aan de hand over het voetpad te passeren. Bromfietsers maken gebruik van de rijbaan, zoals in de huidige situatie.

Aan de onderzijde van de brug worden betonreparaties uitgevoerd. Dit doen ze vanaf een ponton waarbij iets minder dan de helft van de breedte van de Dommel nodig is om veilig te kunnen werken. Kano’s, etc. kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van Dommel, maar moeten wel rekening houden met de werkzaamheden.

Er wordt op 27 juli met de werkzaamheden gestart. De werkzaamheden in en op het wegdek worden in de bouwvak afgerond. De werkzaamheden in de omgeving kunnen mogelijk in de week na de bouwvak afgerond worden, maar die hebben geen effect op de doorstroom van het verkeer