Afbeelding
Foto:

Lezerspodium: Andere oplossingen

Algemeen

Son en Breugel - Ik ben niet zozeer tegen een dorpshuis of het dorpshuis in de voormalige kerk op het kerkplein, maar ik ben vooral tegen de beoogde investeringskosten van ruim 9 miljoen euro. Het kader wat meegegeven in bij de ontwikkeling van het ontwerp voor het dorpshuis in de kerk was 6 miljoen. Nu is het resultaat ruim 9 miljoen.

Coalitie vindt dat wel goed, hiermee komen we onze verkiezingsbelofte na. Het is werkelijk van de gekke om nog eens ruim 3 miljoen extra bovenop de 6 miljoen te investeren in een dorpshuis, waarvan slechts een klein deel van de Sonse gemeenschap gebruik van zal gaan maken.

Het is een droom volgens de coalitie, ik geloof niet dat het een levendig gebouw gaat worden van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Er zijn prima oplossingen in Son die veel minder beslag op onze middelen legt. Gebruik de plint voor CMD en bibliotheek, gebruik het Vestzak voor theater, harmonie en de verenigingen. Wellicht kunnen daar dan ook nog de yogalessen gegeven worden. Aan commerciële vergaderruimten is geen behoefte in een dorpshuis, daarvan zijn er al genoeg in Son en directe omgeving beschikbaar. En daarnaast we werken in de toekomst vooral ook thuis en meetings doen we met zoom of teams.

Jan Willem Nugteren
Son en Breugel