Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: ©pixabay.com

GGD Brabant-Zuidoost start met vaccineren zorgpersoneel op 18 januari

Algemeen

Son en Breugel / regio - Op maandag 18 januari start GGD Brabant-Zuidoost met het vaccineren van zorgpersoneel. De vaccinaties worden gegeven in het Indoor Sportcentrum Eindhoven aan de Theo Koomenlaan 1Zorgmedewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en WMO ondersteuning ontvangen vanaf 4 januari een uitnodiging voor het krijgen van een vaccinatie via hun werkgever. 

Zorgmedewerkers kunnen aan de hand van deze uitnodiging een afspraak maken via het landelijke callcenter. Zij maken dan direct ook de tweede afspraak, circa drie weken na de eerste afspraak, voor de tweede benodigde prik. Ellis Jeurissen, directeur Publieke Gezondheid Brabant-Zuidoost is blij dat er gestart wordt. “Vaccineren is de manier om uit deze crisis te komen. Het is heel mooi dat we op 18 januari de 1e vaccinatie in de regio mogen geven. We zijn volop bezig met de voorbereidingen voor dit eerste onderdeel van de vaccinatiestrategie maar zijn ook druk doende met de massavaccinatie die op ons af komt. Zorgvuldigheid en veiligheid staan bij onze aanpak voorop.”

Een centrale vaccinatielocatie in de regio
Voor het Indoor Sportcentrum Eindhoven is in overleg met de gemeente Eindhoven en de Veiligheidsregio gekozen. Een vaccinatielocatie moet aan landelijke richtlijnen voldoen. Deze locatie is eerder ingezet voor het geven van vaccinaties en is geschikt. Daarnaast is het sportcentrum goed bereikbaar (per auto, fiets of openbaar vervoer) en er is de mogelijkheid om het aantal zogenoemde ‘priklijnen’ relatief eenvoudig op te hogen. Met het oog op de verdere uitvoering van de vaccinatiestrategie is dat een belangrijke vereiste.  

Rol GGD
Het vaccineren wordt landelijk georganiseerd door het ministerie van VWS, het RIVM en GGD GHOR Nederland. Het ministerie bepaalt de vaccinatiestrategie en is verantwoordelijk voor de publiekscampagne en het op die manier stimuleren van de vaccinatiebereidheid. Het RIVM verstrekt de vaccins en de medisch-inhoudelijke informatie richting zorgprofessionals. GGD GHOR Nederland organiseert o.a. maken van een afspraak en het kunnen registreren van de vaccinaties. De GGD-en dragen zorg voor de locaties en het daadwerkelijk zetten van de vaccinaties.