Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Son en Breugel ís samen sterker

Algemeen Son en Breugel samen sterker

Son en Breugel - Indrukwekkend! Dat is het eerste woord dat bij Patrick Wijns, voorzitter van Son en Breugel samen sterker, opkomt als hij terugdenkt aan het weekend van 11 en 12 juni waarin Son en Breugel samen sterker centraal stond. De ambassadeurs, de vrijwilligers, de eregasten, de deelnemers, de sponsors, de artiesten, de omwonenden van het evenement, en alle mensen die naar het evenement zijn gekomen, hebben voor een indrukwekkend weekend gezorgd waar ‘samen sterker’ centraal stond. Indrukwekkend was ook het bedrag van 101.050,47 euro dat de ruim 650 deelnemers hebben ingezameld voor lokale, regionale en landelijke goede doelen. Bekijk alle foto’s onderaan dit verhaal.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

“We zijn achter de schermen al vele maanden bezig en als alles dan ‘voor de schermen’ op zijn plaats valt, dan kun je alleen maar super trots zijn”, aldus Patrick. Het bestuur had een viertal doelen voor ogen tijdens dit evenement: een steun in de rug zijn voor dorpsgenoten die kanker hebben of hebben gehad, aandacht voor elkaar, met elkaar in verbinding komen na de coronapandemie, en geld inzamelen voor goede doelen die onderzoek doen naar een toekomst met minder risico’s op kanker of meer kans op genezing, of die zorgen voor een betere kwaliteit van leven bij ziekte. En dat is gelukt!

Opening
Terug naar zaterdag. Na de openingswoorden van burgemeester Hans Gaillard en Patrick werd het evenement officieel geopend. Behalve 20 uur wandelen, werd er ook gefietst op spinningfietsen en hardgelopen op een loopband, terwijl artiesten van eigen bodem voor de muzikale noot zorgden. Naast het parcours stonden kraampjes waar teams producten aanboden om geld in te zamelen voor goede doelen.

Eregasten

Zowel zaterdag als zondag werden de eregasten in de watten gelegd. De werkgroep Eregasten, onder leiding van huisarts Fleur van Veghel, had een afwisselend programma gemaakt voor jong en oud. “Het ontbrak hen aan niets; van kapper tot massage en van mindfullness tot creatieve workshops, ze hebben genoten. We hebben veel complimenten gekregen”, aldus Annette Keepers van de werkgroep Eregasten.

Beleving met Licht
Toen de avond inviel, werden honderden kaarsenzakken langs de route gezet, waarbij iedere zak een verhaal vertelde van iemand die de ziekte kanker heeft of heeft gehad. Tijdens de ceremonie ‘Beleving met Licht’ stonden de deelnemers voor het podium; er werden gedichten voorgelezen, er werd gezongen en Rob van Engelen vertelde zijn persoonlijke verhaal; opnieuw indrukwekkend, en ook de twee minuten stilte die daarop volgde, waarbij iedereen in zijn of haar gedachte bij iemand was die speciaal voor hem of haar is. Na de stilte volgde de lichtshow, waarna de estafette weer werd opgestart die nog tot zondag 12 juni, 13.00 uur, duurde.

Rondje langs de teams
Na de laatste ronde, onder muzikale begeleiding van De Bloaskaken, stond de gezamenlijke lunch op het programma. Patrick: “Als kernteam liepen wij langs de teams en wilden hen bedanken voor hun aanwezigheid en inzet. Maar er gebeurde iets anders: de deelnemers bedankten ons met een hartelijk applaus. Dat was bijzonder indrukwekkend en erg emotioneel.”

Totaalbedrag
En toen, na een middag die bol stond van muzikale optredens van lokale artiesten, kwam het moment waarop iedereen had gewacht: de bekendmaking van het opgehaalde bedrag. Om het spannend te houden verschenen op het scherm eerst de cijfers achter de komma, daarna de honderdtallen en vervolgens de duizendtallen, waarna het totaalbedrag van 101.050,47 euro zichtbaar werd. “Dat was een erg emotioneel moment. Nooit hebben wij gedacht dat we meer dan een ton zouden ophalen. Het is bijna niet voor te stellen dat we zoveel geld met elkaar hebben opgehaald en aan de goede doelen mogen schenken”, aldus Patrick.

Indrukwekkend, dát is Son en Breugel samen sterker, het evenement waarbij stilgestaan werd bij de ziekte kanker en het vieren van het leven. Het evenement werd door iedereen gedragen die aanwezig was: Son en Breugel is samen sterker.

Foto’s
Bekijk hier alle fotos’s van zaterdag

Bekijk hier alle foto’s van zaterdagavond en zondag

Lichtshow tijdens Son en Breugel samen sterker 2022
Afbeelding
Afbeelding
!
Afbeelding
Politiek gisteren Gemeenteberichten woensdag 23 november
Afbeelding
Human Interest 27 nov, 08:45 Son en Breugel samen sterker: hoe staat het er nu voor?
Afbeelding
Algemeen 26 nov, 17:09 De vogeltjes in de volière van Berkenstaete hebben zorg nodig!
Afbeelding
Algemeen 26 nov, 14:00 Prijsuitreiking Wereldwinkel Son en Breugel
Afbeelding
Algemeen 26 nov, 11:00 Buren toveren groenstrook om tot waar paradijs
Afbeelding
Algemeen 26 nov, 08:09 Open dag Boerderij Breugel voor nieuwe vrijwilligers