Floortje Hilgerdenaar
Floortje Hilgerdenaar Foto: Wil Feijen

Nieuwe buurtsportcoach

Algemeen

Floortje Hilgerdenaar is begin deze maand gestart als buurtsportcoach in Son en Breugel. Wij stellen haar aan je voor en vertellen over haar inspirerende rol in het versterken van de betekenis van sport binnen onze gemeente.

Redactie: Hanny Evers
Foto: Wil Feijen

Floortje is geboren en getogen in Son en actief betrokken bij het verenigingsleven. Na jaren werkzaam te zijn geweest in de psychiatrie en als WMO-consulent, was ze ook nu op zoek naar een baan in het sociale domein. De rol van buurtsportcoach is een geheel nieuwe rol voor Floortje, maar past hier prima in. Het wordt haar taak om de verbinding te zoeken tussen verenigingen, sportaanbieders en de inwoners van Son en Breugel. Hierbij zal ze nauw samenwerken met de Sportraad en de andere medewerkers van de LEVgroep, waarbij Floortje ook in dienst is. 

Ik zal in mijn rol als buurtsportcoach de balans proberen te zoeken tussen enerzijds het zijn van een directe vraagbaak voor de inwoners van Son, en anderzijds de meer verbindende rol naar de verenigingen en clubs in Son. Ik vind het belangrijk dat iedereen kan sporten en/of bewegen en daarin ook gestimuleerd kan worden”, aldus Floortje.

Het komende jaar wil Floortje laten zien hoe waardevol een buurtsportcoach kan zijn voor het dorp. Ze wil dan ook alle verenigingen oproepen om bij vragen of opmerkingen contact met haar op te nemen via mail: floortje.hilgerdenaar@levgroep.nl.