Afbeelding

Tweede Sonse Wijnfestival op zondag 11 juni

Algemeen

Son en Breugel - Na het grote succes van vorig jaar vindt op zondag 11 juni in de voortuin van Kloosterhotel La Sonnerie het tweede Sonse wijnfestival plaats. Een uniek festival waarbij alle Sonse ondernemers in wijn en aanpalende artikelen de handen ineen slaan.

Dit jaar is het festival nog uitgebreider dan vorig jaar. Niet alleen wijnwinkel Parallel, gevestigd op het terrein van la Sonnerie, maar ook L’uva wijnen, Gall&Gall Son en Breugel, restaurant Novité en restaurant Klein Geluck geven acte de presence. Marianne van den Hurk& Marjolijn Kleingeld, Erik de Volder, Thomas van Herpen, Joris Scharpach en Sanne Meijer presenteren in hun stands prachtige wijnen die allemaal geproefd kunnen worden en vergezeld gaan van deskundige uitleg. Om de saamhorigheid van de samenwerkende organisatoren te onderstrepen is er dit jaar een heus eigen logo ontworpen.

Wijnmaker Jules Nijst van Domein de Wijngaardsberg uit Ulestrate presenteert zijn eigen wijnen die behoren tot de top van Nederland. Bij de stands zijn ook heerlijke hapjes te verkrijgen zoals oesters, kaas en diverse gerechtjes van de Green Egg.
Mark Haans, champagnespecialist, zal een aantal prachtige champagnes laten proeven en toelichten.

Voor bezoekers die niet van wijn houden is er ook brouwerijcafé ’t Krut aanwezig. Allard Pos presenteert een stand met bijzondere bieren, waarvan een gedeelte uit eigen brouwerij. Evenals vorig jaar gaan wijn en muziek hand in hand. En dat is ook nu het geval. La Sonnerie’s huisband Caponata treedt op en tussendoor draait DJ Martijn groovy tunes die passen bij de diepe smaken van de heerlijke wijnen.

Om toegang te krijgen dienen bezoekers een proefkaart aan te schaffen. Die kost € 12,00 in de voorverkoop (zie de QR-code) en € 15,00 aan de kassa. Daarvoor ontvangen ze een proefglas met welkomstdrankje en een strippenkaart waarmee bij iedere stand een bijzondere wijn kan worden geproefd.

Mocht een wijn echt in de smaak vallen, dan bestaat de mogelijkheid om die meteen te bestellen, dan kan de wijn meteen na het festival opgehaald of eventueel nageleverd worden.

Als de weergoden meespelen verandert de tuin van la Sonnerie op zondag 11 juni in een mediterraan park met prachtige wijnen, heerlijke gerechtjes en bijpassende muzikale klanken. Het wijnfestival start om 14:00 uur. De organisatie hoopt op een grote opkomst.


Sfeerbeeld van het Wijnfestival vorig jaar